Ексклюзиви
понеділок, 17 грудня 2007 09:22

Голова Меджлісу: У Криму може бути "друга Чечня"

Голова кримськотатарського Меджлісу Мустафа Джемілєв заявив про небезпеку виникнення в Криму "другої Чечні". З такою заявою він виступив у Львові, куди прибув для вручення йому премії журналу "Ї", повідомляє Німецька хвиля.

Джемілєв каже, що у Криму вже не перший рік російські бізнесмени масово скуповують всі землі, роздаючи хабарі. А для боротьби з кримськими татарами, які самовільно селяться на проданих територіях, бізнесмени наймають російськомовну молодь, яка організованими групами нападає на татар.

"Ми дійшли до межі, відбуваються організовані напади на кримських татар, і постало питання створення своїх напіввоєнізованих формувань для протистояння "російським казакам" та різним бандитським формуванням".

Про формування таких загонів та всенаціональну мобілізацію Меджліс вже прийняв постанову, але я наклав вето, повідомив Джемілєв, "бо це буде друга Чечня".

Втім, ситуація може вийти з під контролю, якщо влада не реагуватиме на насильство, і кримські татари почнуть оборонятися, тоді Меджлісу нічого не залишиться, як очолити такі формування, пояснює Джемілєв.

Є ще один спосіб захисту своїх прав, каже він, "ми можемо вийти на вулицю, а нас є чверть мільйона". Аби вирішити основну – земельну проблему, Верховна Рада має прийняти закон "Про визнання прав осіб депортованих за національною ознакою", вважає Джемілєв, повідомляє Німецька хвиля.

Зараз ви читаєте новину «Голова Меджлісу: У Криму може бути "друга Чечня"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути