Ексклюзиви
неділя, 16 січня 2011 10:50

Голова Івано-Франківської ОДА подякував міліції за затримання "тризубівців"

Голова Івано-Франківської ОДА подякував міліції за затримання "тризубівців"

Голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк подякував співробітникам правоохоронних органів за затримання на Прикарпатті озброєних осіб.

"Я хотів би подякувати правоохоронним органам, які чітко спрацювали над арештом озброєних людей, що перебували на території області під час візиту до області охоронюваних осіб держави - президента України Віктора Януковича і голови Верховної Ради Володимира Литвина", - сказав Вишиванюк на прес-конференції в суботу.

"Хто ці люди, на них написано не було. А якщо б було написано, що "Тризуб" , все одно вони були б заарештовані, оскільки були зі зброєю. Наскільки мені відомо, "Тризуб "імунітету від арештів не має", - додав глава області.

Вишиванюк пояснив, що першу групу, яка виїхала з одного з будинків у Галицькому районі, правоохоронці затримали в Рогатині і виявили в їх машині автомат, гранату, два магазини патронів і 124 запасних.

"А потім, коли з цього ж будинку виїхала ще одна група "колядників", і теж в сумці знайшли пістолет, а потім поїхали додому до водія - мешканця Самбора і знайшли у нього ще наган", - розповів голова облдержадміністрації.

Він також повідомив, що в селі Загвіздя, яке розташоване недалеко від Івано-Франківська, невідомі особи за 2 місяці до Нового року орендували будинок, який розташований під трасою зльоту-посадки літаків.

"При чому власник цього будинку їх в обличчя не бачив і не знав, що вони там робили, а гроші отримав по перерахуванню... А коли зробили огляд будинку, там теж знайшли дві гвинтівки з оптичними прицілами", - продовжував Вишиванюк.

Цих людей, уточнив він, міліція також затримала.

Вишиванюк сказав, що на 9 січня був призначений відліт Президента України з Івано-Франківської області до Києва.

У зв'язку з цими подіями, пояснив він, літак перегнали з Івано-Франківська до Львова і президент вилетів до Львова, а звідти - до Києва.

Вишиванюк підкреслив, що затримані - жителі ні Івано-Франківської, та інших областей України.

"Нормальні колядники зі зброєю колядувати на Прикарпаття не приїжджають", - підсумував голова ОДА.

Як повідомлялося раніше, правоохоронці Івано-Франківській області затримали 9 озброєних осіб - мешканців різних регіонів України, більшість з яких є членами Всеукраїнського об'єднання "Тризуб" ім.Степана Бандери.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Голова Івано-Франківської ОДА подякував міліції за затримання "тризубівців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

43

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути