пʼятниця, 23 жовтня 2009 08:57

Голова ЦВК назвав зняття недоторканності піар- акцією

Голова ЦВК назвав зняття недоторканності піар- акцією
Голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал вітає можливе зняття недоторканності з суддів України

Про це він заявив в ефірі "5 каналу" в четвер.

"Я вважаю, що це - пострадянський рудимент. Недоторканість суддів не повинна існувати, повинні існувати гарантії їх діяльності і незалежності", - вважає він.

При цьому Шаповал підкреслив, що зняття недоторканності з президента країни і народних депутатів "це два різних явища і під один гребінець їх вести не варто, це дуже різні фігури".

Разом з тим, на думку Шаповала розгляд у Верховній Раді України в четвер закону про зняття недоторканності з народних депутатів, президента і суддів став своєрідною піар - акцією.

"Скажу відверто, що цей закон, про який йде мова, він не зовсім коректний, він ухвалює, що об"єм недоторканості в Конституції буде звужений, але при цьому залишається можливість шляхом законодавчого регулювання розширити його в законі про статус народного депутата", - сказав він.

Шаповал пояснив, що недоторканість "є частиною статусу, який визначається статтею 192 "Про статус народного депутата".

"У мене виникають великі сумніви, чи не є це просто піар - кампанією всіх гравців, які беруть участь в політичній боротьбі в Україні.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила в першому читанні та направила на розгляд Конституційного Суду проект закону "Про внесення змін до Конституції України (щодо гарантії недоторканності для окремих посадових осіб)". Проект внесений групою нардепів, у тому числі Віктором Януковичем.

За дане рішення проголосували 390 із 438 народних депутатів, зареєстрованих в сесійній залі. Зокрема 171 депутат ПР, 150 - БЮТ, 19 - НУНС, 27 - комуністів, 19 - блоку Литвина, 4 - позафракційних.

Інтерфакс.
Зараз ви читаєте новину «Голова ЦВК назвав зняття недоторканності піар- акцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути