понеділок, 29 жовтня 2012 12:00

Голова ЦВК назвав безвідповідальними маніпуляції із явкою

Голова ЦВК назвав безвідповідальними маніпуляції із явкою
Володимир Шаповал. Фото: fakty.ictv.ua

Голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал вважає результати екзит-полів відносними. Про це він сказав під час брифінгу  у ЦВК.

"Стосовно розбіжностей з екзит-полами можу сказати одне: давайте дочекаємося остаточних результатів.  Давайте зрозуміємо, що екзит-поли — це справа відносна. Реальні цифри покажуть результати електронних протоколів", — наголосив Шаповал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦВК опрацювала майже 43% протоколів

Він зауважив також , що відносним слід вважати і паралельний електронний підрахунок голосів. Він також обурився тим, що через ЗМІ побачив, як деякі політики почали негативно висловлюватись щодо діяльності ЦВК у плані підрахунку явки виборців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова ЦВК запевнив, що процес виборів відбувається в штатному режимі

"Чому на 8 годину ранку ми не мали 100% цифри щодо явки? ЦВК виступає як фіксатор. Ми отримуємо через електронну систему "Вибори" інформацію від своїх адміністраторів, вони її отримують від голів ОВК, а ті - від голів ДВК. Такі заяви політиків виникають у ситуації, коли в округах не зі всіх дільничих виборчих комісій поступила інформація щодо  явки.  Це свідчить про те, що передвиборча війна у головах деяких політиків іще продовжується", - зазначив Шаповал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Магера назвав великою помилкою повернення до пропорційно-мажоритарної системи

Він також сказав, що явка на цих виборах становить 57, 99%. Наразі ЦВК обробило 48,41% протоколів, але цифри фактично не змінюються. Відсотки явки на цих виборах збігаються із явкою на попередніх. На думку Шаповала, це говорить про те, що соціум стабілізувався.

 

Зараз ви читаєте новину «Голова ЦВК назвав безвідповідальними маніпуляції із явкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути