Ексклюзиви
понеділок, 13 вересня 2021 16:36

Голова Бюро економічної безпеки в науковій дисертації дивиться в бік Росії - "Схеми"

Голова Бюро економічної безпеки в науковій дисертації дивиться в бік Росії - "Схеми"
Уряд призначив Вадим Мельника головою БЕБ 20 серпня.

Вадим Мельник, який із серпня цього року є головою Бюро економічної безпеки, у науковій дисертації розглядає членство в СНД як фактор подальшого розвитку України і наводить економічну стратегію Росії як позитивний приклад. Про це повідомили журналісти програми "Схеми: корупція в деталях".

Тема дисертації, яку Мельник захистив 2016-го, – "Забезпечення економічної безпеки держави".

У науковій роботі він згадує про подальший розвиток України шляхом її входження як рівноправного члена до загальновизнаних геополітичних об'єднань – серед яких вказав СНД, де головну роль відіграє Росія.

Для вирішення криміногенної ситуації у сфері економіки країни Мельник рекомендував, зокрема, забезпечити "плідну співпрацю з правоохоронними та іншими компетентними органами зарубіжних країн, насамперед держав – учасниць СНД".

У науковій роботі теперішній голова БЕБ опирався на численні російські джерела.

Розмірковуючи про стратегію держави, він посилався, наприклад, на "Державну стратегію" економічної безпеки Російської Федерації"; наводив дисертацію під назвою "Діяльність органів внутрішніх справ за матеріалами Приволжського Федерального округу РФ"; опирався на дисертацію про "Правові та організаційні аспекти діяльності та митних органів РФ".

У період, коли Мельник захистив дисертацію, він працював начальником Головного слідчого управління фінансових розслідувань ДФС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У партії Зеленського написали хвалебну оду диктатору Лукашенку

Журналісти поцікавились у нього, чому після окупації Криму і початку війни на Сході України у науковій роботі він порушив питання про входження держави як "рівноправного члена до такого об'єднання, як СНД".

Мельник відповів: "Я не пригадаю конкретно, в якому контексті ця фраза, але необхідно враховувати економічні зв'язки. Щоб забезпечити економічну безпеку, треба щоб національна економіка чітко і стійко працювала".

На уточнення, чи справді він вважав 2016-го, що Україні треба бути частиною СНД, голова БЕБ заявив: "Жодним чином ні. Україна – це незалежна держава. Жодним чином вона не може бути в СНД. Чітко не пригадаю, що я мав на увазі. Тому якщо можна – не робіть з мене ворога держави".

У травні 2018 року п'ятий президент Петро Порошенко підписав указ про остаточне припинення участі України в статутних органах СНД.

20 серпня 2021-го Кабінет міністрів призначив Мельника головою Бюро економічної безпеки.

Зараз ви читаєте новину «Голова Бюро економічної безпеки в науковій дисертації дивиться в бік Росії - "Схеми"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути