понеділок, 20 грудня 2021 22:35

"Голос" заплатив 2 млн грн фірмі, яка ухиляється від сплати податків - розслідування

"Голос" заплатив 2 млн грн фірмі, яка ухиляється від сплати податків - розслідування
Розкрили куди йде бюджет "Голосу". Фото: Чесно

Партія "Голос" замовляла усні консультації у компанії, яка фігурує у кримінальному провадженні Державної фіскальної служби щодо ухилення від сплати податків.

За послуги з партійного рахунку було сплачено 2 мільйони гривень, йдеться в сюжеті "Bihus.Info".

369 усних консультацій і роз'яснень з питань практичних аспектів застосування Виборчого кодексу на 2 мільйони гривень партія "Голос" замовила у компанії "Мейнтіс". Фірма зареєстрована у Києві і в установчих документах має 25 різноманітних видів діяльності. Основний КВЕД – торгівля зерном та тютюном.

Журналісти знайшли кримінальне провадження відкрите у вересні 2020-го року щодо ухилення від сплати податків, у якому серед низки інших компаній фігурує і ТОВ "Мейнтіс".

Гроші від "Голосу" отримували і майбутні депутати Київради від цієї партії. Зокрема, на 507 тисяч гривень "Голос" замовив послуги у ФОП Григорія Маленка. З них 252 тисячі – за послуги з моніторингу, аудиту та управління репутацією, 255 тисяч – за організацію проведення телефонного інтерв'ю (опитування 2050 респондентів з Києва).

Також роботу виконував Максим Нефьодов, нині він теж депутат Київради від "Голосу". За документами, для партії він робив дослідження оцінки стану впровадження реформ у 25 секторах, SWOT-аналіз. За це отримав кількасот тисяч гривень (дані джерел редакції різняться – від 234 тис грн до 516 тис грн). Нефьодов підтверджує, що виконував роботу для "Голосу" і каже, що на той момент ще не був депутатом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОАСК виконує всі забаганки Банкової - політолог про Устінову на чолі "Голосу"

У 2021-му році НАЗК призупинило державне фінансування "Голосу", оскільки також виявило підозрілі платежі у попередній період. У висновку Нацагентства йдеться про підозрілі витрати на 1,3 мільйони гривень – гроші, виплачені фізичним особам-підприємцям. Журналісти отримали інформацію про витрати політичної партії у той період, коли партія вже не подавала звіти про витрачання коштів до Національного агентства з питань запобігання корупції. Ідеться про 3 квартал 2020-го, коли відбулися місцеві вибори.

Зараз ви читаєте новину «"Голос" заплатив 2 млн грн фірмі, яка ухиляється від сплати податків - розслідування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути