понеділок, 17 вересня 2012 17:49

Глядачі скидаються на підтримку ТВі: наразі "нашкребли" майже півмільйона

Глядачі скидаються на підтримку ТВі: наразі "нашкребли" майже півмільйона
Фото: promptnews.info

За чотири дні збору коштів на підтримку каналу ТВі глядачі перерахували 483 тисячі 738 гривень. За рішенням суду, ТВі має сплатити податковій 4 мільйони гривень податків і штрафу. Цих грошей у каналу немає. Тому 14 вересня колектив був змушений оголосити про початок кампанії "Викупай ТВі" і відкрити мультивалютний рахунок у банку.

"За вихідні торгова марка "Воля" відключила наш канал від своїх кабельних мереж у чотирьох містах: Донецьку, Севастополі, Харкові й Львові. Натомість нас перевели на базовий цифровий розширений пакет. Ми ще не знаємо, скільки людей в цих регіонах ним користуються" - каже 45-річний Микола Княжицький, директор товариства "Телерадіокомпанія "ТелеРадіоСвіт", інша назва ТВі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підтримати ТВі вийшли понад п'ять тисяч людей

Він стверджує, що Володимир Манжосов голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення особисто вимагав вимкнути ТВі.

"До мене пишуть керівники кабельних мереж, які кажуть, що Манжосов особисто дзвонив і вимагав вимкнути ТВі. Я знаю, тому сміливо можу говорити про це", - говорить він.

Олександр Палій, 37 років, політолог, координатор Громадської ради з питань свободи слова та інформації у 2002-2005 роках, вважає, що люди несуть гроші на підтримку ТВі, бо їх вже дістала ситуація з утиском свободи слова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТВі перебуває на межі виживання

"Вони розуміють, що лише так можуть підтримати й захистити свій улюблений канал. ТВі тут є першопрохідцем, бо раніше люди обурювались кожен окремо на кухні. Зараз канал вказав їм, у який спосіб можна протистояти владі. Гроші може і повинен нести середній клас українців. Але середній бізнес наразі дуже притиснули, тому робити вони це можуть тільки анонімно."

Станом на понеділок на заклик ТВі відгукнулось 1602 глядача.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Валютні рахунки ТВі заарештовано

Наразі Президент Віктор Янукович звернувся до Нацради з питань телебачення та радіомовлення з проханням терміново розібратися із ситуацією, що склалася навколо телеканалу ТВі. У прес-службі відзначили, що Янукович закликав Нацраду "уважно розглянути всі заяви керівництва та співробітників ТВі щодо конфліктів із державними органами та комерційними структурами".

Зараз ви читаєте новину «Глядачі скидаються на підтримку ТВі: наразі "нашкребли" майже півмільйона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути