середа, 05 лютого 2014 22:55

Глобальні питання будуть вирішувати з Путіним і без участі Януковича - політтехнолог

Глобальні питання будуть вирішувати з Путіним і без участі Януковича - політтехнолог
Фото: dt.ua

Росії вигідна відмова України від самостійної політики на міжнародній арені. За таких умов Росія стає лідером на пострадянському просторі. Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політтехнолог Денис Богуш, говорячи про майбутній вплив Росії і Європи на Україну.

"Подальший вплив Росії і Європи на майбутнє України залежатиме від керівництва держави. Наскільки керівництво розуміє національні інтереси і бачить цілі розвитку країни. Наскільки будемо розвиватись. Зараз Янукович обрав російський вектор", - розповів Богуш.

Він вбачає два сценарії розвитку подій:

"Перший: ми просто будемо придатком Росії. Вичерпаємо ресурси та запаси і віддамо все Росії. Потім з відкритим ротом будемо дивитись, що скаже Росія. Тоді вважатимуть, що ми не маємо своїх технологій, бо все віддаємо. Вважатимуть, що в нас найдешевша робоча сила і що ми беремо тільки російські стандарти. Другий сценарій: якщо у нас будуть європейські стандарти і цінності, тоді зможемо самостійно виробляти технології і продавати їх на кращих ринках світу. Зможемо конкурувати у військовій та космічній сфері".

Експерт зауважив, що Росія домагається лідерства на пострадянському просторі. "Саме головне, що ми відмовляємось від самостійної політики на міжнародній арені. Це дуже вигідно Росії. Оскільки Росія стає на пострадянському просторі лідером. Тоді глобальні питання будуть вирішувати без участі нашого президента. Будуть відразу йти до Путіна і вирішувати з ним", - додав Богуш.

Зараз ви читаєте новину «Глобальні питання будуть вирішувати з Путіним і без участі Януковича - політтехнолог ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути