вівторок, 20 квітня 2010 10:28

Главою "Укрспирту" став колишній міліціонер

Главою "Укрспирту" став колишній міліціонер
Кабінет Міністрів змінив керівництво госконцерна "Укрспирт". Головою відомства призначено підприємця Олексія Савченка, повідомляє "КоммерсантЪ-Украина".

Олексій Савченко був призначений главою "Укрспирту" 9 квітня, розповіли в концерні.

Він змінив на цій посаді Івана Яковця, що обіймав її з 2006 року. У МінАПК повідомили, що в концерні вже відбулися перші кадрові перестановки. За словами високопосадового джерела в міністерстві, Савченко змінив трьох заступників.

Їхні імена співрозмовник видання уточнити не зміг, але відзначив: "У концерн повернувся Олексій Дмитрієв, який вже був заступником голови "Укрспирту" при Олександрі Сухомлині. Першим заступником залишився Віталій Сосницький". Олексій Савченко від коментарів відмовився.

Міністр агрополітики Микола Присяжнюк заявив: "Найближчим часом я маю намір ознайомитися з пропозиціями глави "Укрспирту" щодо подальшого розвитку галузі. Перш за все, необхідно утримати зростання цін на зерно для виробників і збільшити обсяг експорту. Якщо це не виконуватиметься, я буду змушений просити уряд знову змінити керівництво концерну".

Учасники ринку прокоментували призначення стримано. "Олексій Савченко в галузі людина нова. Ефективність роботи концерну багато в чому залежатиме від того, чи вдасться йому зібрати навколо себе команду професіоналів", – вважає голова асоціації "Укргорілка" Іван Жолнер.

"Панові Савченку дісталася дуже проблемна галузь. Одних управлінських якостей буде недостатньо. Необхідне довершене знання технології", – упевнений віце-президент Торгово-промислової конфедерації Вячеслав Сокерчак.

Учасники ринку чекають від нового керівника реформ. "Галузь має бути демонополізована. В цьому випадку ринок спирту регулюватиметься відповідно до законів здорової конкуренції", – відзначив гендиректор компанії "Національні алкогольні традиції" Роман Вашколуп.

Власник ЛГЗ "Хортиця", Одеського коньячного заводу і ДП "Кримський винний дім" Євген Черняк вважає вдалим прикладом регулювання російський ринок, де частина спиртної галузі передана в приватні руки. "Головною проблемою спиртної промисловості є щорічне збільшення оборотів тіньового спирту", – сказав Сокерчак. За інформацією видання, нову концепцію розвитку галузі керівництво концерну планує представити уряду через три місяці.

Олексій Савченко раніше працював в правоохоронних органах, звідки пішов у званні капітана. Потім займався будівельним бізнесом. У 2006 році створив і очолив Партнер-банк, а з серпня 2007 року був президентом чернігівського футбольного клубу "Десна-Партнер". У лютому 2007 року Савченко продав банк російській фінансовій групі "Конверс Груп". У тому ж році впродовж трьох місяців входив до складу правління холдингової компанії "Київміськбуд".

Зараз ви читаєте новину «Главою "Укрспирту" став колишній міліціонер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути