четвер, 13 травня 2021 23:19

"Головний трешняк - це не домашній арешт Медведчуку" - мережі

"Головний трешняк - це не домашній арешт Медведчуку" - мережі
Тітушки біля суду оточили авто Медведчука. Фото: bykvu.com

Печерський районний суд міста Києва відправив нардепа від ОПЗЖ, кума президента РФ Путіна Віктора Медведчука під цілодобовий домашній арешт.

Рішення оголосив суддя В'ячеслав Підпалий.

Медведчука підозрюють у державній зраді й замаху на розкрадання національних ресурсів. У цьому ж підозрюють й іншого нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака, який за словами голови СБУ переховується в Росії.

Прокурори просили в суду тримання під вартою із заставою у 300 млн грн.

Gazeta.ua пропонує реакцію користувачів Facebook.

Данило Мокрик, журналіст

"Головний трешняк сьогодні - це не домашній арешт Медведчуку. Це - охорона Медведчука, яка перекриває доступ до суду і журналістам, і працівникам суду, і людям загалом.

Ви вдумайтеся взагалі: якась приштормлена полутітушня вирішує заблокувати доступ до одного з центральних судів країни, бо в її шефа там - засідання. І це - в присутності так званої поліції. Вона у нас - для спостереження.

Порівняно з цим тьмяніє навіть недопуск охороною Киви журналістів на захист дисертації Киви. Це - повний бєспрєдєл і дічь. І якщо за це не будуть покарані всі причетні, то цей бєспрєдєл не закінчиться. Мені взагалі на голову не налазить, як це можливо"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тітушки Медведчука блокували суд. Поліція не реагувала

Михайло Басараб, політолог

"Хоч Медведчук однозначно мав би відповісти перед Україною, в нього є хороші шанси вийти сухим із води. Чому? Все просто. Для наших прокурорських і суддів він свій, а Зеленський тимчасовий. Вся правоохоронна система досі є фортецею реваншу. І Зеленський не зробив нічого, аби вона стала іншою"

Вахтанг Кіпіані, історик

"Хочеться прийти під дім Медведчука і гукнути в мегафон - Вітя, виходь погулять!"

Богдан Буткевич, журналіст

"Зеленський продовжує торги і пропонує куму Путіна втекти до рашки. Бо саме його призначили на роль олігарха, якого показово типу поборе Зе.

Ви ж пам'ятаєте гучні заяви про деолігархічний закон? З подачі Льовочкіна на цю роль і обраний Медведчук. Плюс американцям же треба щось показати? От і хочуть пресанути всім ненависного Медведчука. Правда, саджати його ніхто, звичайно, не збирається.

Але Медведчук і не втече. Бо розуміє, що вартує хоч чогось тільки доки він в Україні. В рашці він менш цінний навіть за Януковича. Плюс для нього війна з Україною - це особисте, як і для будь-якого манкурта за покликом душі.

Ну, а Зе показав свою слабкість. Бо ясно, що він хоче примучити олігархів до співпраці. Однак, ось така історія з Медведчуком показала, що на радикальні кроки Зе все ж таки йти не готовий. А значить - олігархи відчують його слабкість. І об'єднаються проти нього. Як хижаки рвуть підранка".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній секретар РНБО розповів про загравання Зеленського з РФ і можливі договорняки з Медведчуком

Сергій Руденко, публіцист

"Тепер обшуки СБУ в будинку Медведчука легко пояснити: перед цілодобовим домашнім арештом, мабуть, перевіряли, чи безпечно і комфортно йому там буде сидітись. Ще й соломки підстелили, думаю"

Олексій Голобуцький, політтехнолог

"Це фактично провал. Тим більше порівняно з безпідставними справами патріотів, де домашній арешт вибивається місяцями й роками як величезне послаблення.

Зважаючи на заяву адвоката Медведчука, під час обшуків не вилучили жодного документа, мобільного телефона чи електронного носія. Виглядає, що справа від початку готується під "злив".

Денис Казанський, блогер

"Тобто за держзраду той самий запобіжний захід, що і за файєри під Офісом президента і розбите скло?

Давно кажу, що в Україні набагато вигідніше бути зрадником, ніж патріотом. Ось, наприклад, ті, хто 2014 року підтримали в Донецьку та Луганську Україну, в підсумку втратили все, стали біженцями і майже не отримали від держави допомоги. Зате різні організатори "референдумів", які відверто підтримували бойовиків, зараз спокійно працюють мерами, стають нардепами та займають високі посади.

І ось знову бачимо підтвердження цього правила. Відвертий агент Кремля отримує домашній арешт тоді, як той же Антоненко півтора року взагалі просидів у СІЗО без жодних доказів".

Михайло Ткач, журналіст

"27 жовтня 2018 року ввечері вихідного дня я помітив, як кортеж Медведчука повертає з Обухівської траси у вулицю, яка веде до будинку тодішнього президента Порошенка. Ми одразу поїхали за ним, але щойно повернули з траси - позаду себе почули сигнал поліцейських і побачили включене червоне світло мигалок. Поліцейський повільно підійшов і почав цікавитися, чи все в нас добре, чи все в порядку. У такий нехитрий спосіб він тримав саме стільки, скільки потрібно було кортежу Медведчука, аби без зайвих свідків у наших особах заїхати до маєтку Порошенка.

Поліцейський за кілька хвилин нас відпустив, а коли ми доїхали до паркану президента, то побачили лише авто охорони Медведчука біля гостьових воріт. Ми вийшли на вулицю і протягом декількох годин чекали на виїзд "медведчукомобіля" з воріт Порошенка. Державні охоронці постійно метушилися. Приїжджала поліція. У нас перевіряли документи. На мій телефон дзвонили з невідомих номерів і зривали виклики.

Згодом позашляховик з кортежу президента стає навпроти нас посеред дороги і в момент, коли позаду нього пролітає мерседес, вмикає дальнє світло просто нам у камеру. Так ми зрозуміли, що з маєтку Порошенка є і третій виїзд. Щоправда через хащі і, судячи з відсутності там дороги, він не використовується.

Чи міг я тоді уявити, що президент Порошенко, можливо, запросив Медведчука до себе додому для цілодобового домашнього арешту? До себе додому, щоб особисто наглядати за кумом Путіна, аби той не шкодив державним інтересам України на користь своїм приватним інтересам та інтересам Росії? Не міг".

11 травня Служба безпеки України намагалася провести обшуки в будинку, де мешкає Медведчук. Охорона нардепа не пускала СБУ.

Зараз ви читаєте новину «"Головний трешняк - це не домашній арешт Медведчуку" - мережі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути