Ексклюзиви
середа, 23 листопада 2011 18:29

Голова організації чорнобильців вважає, що Кабмін вирішив проблему з пенсіями

Голова організації чорнобильців вважає, що Кабмін вирішив проблему з пенсіями

Постанова про підвищення пенсії ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС, яку прийняв сьогодні Кабмін, конструктивна і вирішує проблему.

Про це у коментарі Gazeta.ua розказав президент Всеукраїнської громадської організації інвалідів "Союз Чорнобиль України" Юрій Андреєв.

"Всі основні пункти меморандуму, який я підписав з Азаровим, виконані. За принципи, закладені в цій постанові, "Союз" боровся з 2005 року. Всі чорнобильці будуть отримувати по чотири з половиною-п'ять тисяч. Інша справа, що сьогодні мені зателефонував один з голодувальників у Донецьку. Я розрахував його пенсію - він буде отримувати чотири з половиною-п'ять тисяч. Він: "Як я буду жити після восьми тисяч на чотири з половиною?". Мені соромно, що у "Союзі" з'явилися такі "рвачі". Рішення судів потрібно виконувати, але не за рахунок інших чорнобильців", - сказав він.

Від цієї постанови постраждають тільки судді-корупціонери і адвокатські контори, вважає Андреєв.

"Вони недоотримають мільярди. Адже по судових рішеннях отримували тільки "обрані": ті, хто міг заплатити суддям та адвокатам. Їм відходило дві третини від того, що виграли у суді. Тепер ця струнка система судової корупції ламається. Людям стане не потрібно подавати до суду", - впевнений Андреєв.

Нагадаємо, що сьогодні віце-прем'єр-міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявив, що Кабміном прийнята постанова, згідно з якою пенсії постраждалим від чорнобильської катастрофи істотно збільшуються.

Зараз ви читаєте новину «Голова організації чорнобильців вважає, що Кабмін вирішив проблему з пенсіями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути