Ексклюзиви
четвер, 19 вересня 2024 15:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Глава МЗС Польщі видав заяву про Крим "під мандатом ООН з референдумом". Офіс президента України відреагував

Глава МЗС Польщі видав заяву про Крим "під мандатом ООН з референдумом". Офіс президента України відреагував
Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський приїжджав у Київ на конференцію YES. Фото: Facebook.com/radeksikorski

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський запропонував "передати" Крим "під мандат ООН із місією з підготовки референдуму".

Про це Сікорський сказав на 20-ій щорічній зустрічі YES у Києві, повідомили вчора "Інтерфакс-Україна".

"Крим символічно важливий для Росії, і особливо для Путіна, але стратегічно важливий для України. Тому я не бачу, як вони зможуть домовитися без демілітаризації Криму", - заявив польський міністр.

"Ми могли б передати його під мандат ООН із місією з підготовки чесного референдуму після перевірки того, хто є законними жителями, і таке інше. І ми могли б відкласти це на 20 років", - сказав Сікорський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: План перемоги України повністю готовий. Жодного заморожування війни

Польський міністр також заявив, що це була велика помилка Заходу, зокрема американців, сказати українцям, щоб вони не воювали у Криму.

"Якби українці воювали в Криму, нехай навіть символічно, він (Путін. - Gazeta.ua), можливо, не зважився б на Донбас", - сказав Сікорський.

Після сказаного Сікорським керівник Офіса президента України Андрій Єрмак заявив: "Крим - це Україна. Росія порушила міжнародне право і має відповідати за це".

За останній рік значно зросла частота ударів України по флоту російських окупантів у Криму та ефективність цих ударів. З лютого 2022 року по червень 2024-го українські сили пошкодили або знищили 26 російських суден у Чорноморському регіоні, повідомляло у липні Міністерство оборони Великої Британії.

Минулого тижня тижня в акваторії Чорного моря воїни спецпідрозділу Головного управління розвідки Міністерства оборони України знищили російський бойовий літак Су-30СМ.

Зараз ви читаєте новину «Глава МЗС Польщі видав заяву про Крим "під мандатом ООН з референдумом". Офіс президента України відреагував». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути