Ексклюзиви
середа, 29 травня 2013 22:50

Глава Меджлісу готовий віддати депутатський мандат

Глава Меджлісу готовий віддати депутатський мандат
Мустафа Джемілєв Фото: telegraf.com.ua

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв готовий залишити крісло нардепа, якщо цього вимагатимують у Верховній Раді. Про це він заявив на прес-конференції з нагоди трагедії, пов'язаної з убивством його сином іншої людини.

Так, на запитання журналістів, чи здаватиме він мандат нардепа, що вже запропонували деякі політики, глава меджлісу відповів: "Питання про депутатський мандат вирішує Верховна Рада, якщо там визнають потрібним, я піду. Повірте мені, я не так уже ним дорожу, у мене роботи по горло і тут вистачає".

Щодо свого головування в меджлісі Джемільов заявив, що вже давно не тримається за цю посаду і питання про його відставку з цього поста вирішене.

"Питання відставки голови меджлісу вже вирішене давно. Ще у 2007 році ми це бурхливо обговорювали, але не вийшло", - сказав Джемілєв.

"На останній сесії курултаю ми це питання обговорювали, чітко прийнято рішення, що буде новий склад меджлісу і новий голова", - додав він.

З пропозицією позбавити Джемілєва мандату зі своєї сторінки у Facebook звернувся депутат Сімферопольської міськради від "Руської єдності" Дмитро Полонський.

Як відомо, у вівторок Київський райсуд Сімферополя обрав запобіжний захід Хайсеру Джемільову у вигляді двохмісячного утримання під вартою і визначив низку експертиз.

27 травня Хайсер - молодший син народного депутата "Батьківщини", голови Меджлісу кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва - застрелив людину.

Згідно з інформацією на офіційному сайті Меджлісу, вбивство сталося з необережності близько 15.30 в будинку молодшого сина Джемілєва в місті Бахчисарай внаслідок необережного поводження із зареєстрованою зброєю.

У той час сам глава Меджлісу перебував у Сімферополі, про трагедію, що трапилася, йому повідомив телефоном старший син Ельдар.

Пізніше в МВС повідомили, що за фактом вбивства відкрито кримінальне провадження за статтею КК "умисне вбивство". За інформацією ЗМІ,загиблий був другом сім'ї Джемілєва.

Зараз ви читаєте новину «Глава Меджлісу готовий віддати депутатський мандат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути