середа, 05 жовтня 2011 11:15

Голова меджлісу стурбований: влада повністю відсторонилася від проблем кримських татар

Голова меджлісу стурбований: влада повністю відсторонилася від проблем кримських татар

Голова меджлісу кримськотатарського народу, народних депутат Мустафа Джемілєв зазначає, що українська влада відсторонилася від вирішення проблем кримських татар.

"Українська влада наразі повністю відсторонилася від вирішення цих проблем", - сказав він на брифінгу в середу перед зустріччю з головами дипломатичних місій і міжнародних організацій, акредитованих в Україні.

Зокрема, за словами Джемілєва, мова йде про прийняття відповідного законодавства щодо прав кримських татар, вирішенні проблем, пов'язаних з облаштуванням, соціальним захистом, релігією і земельними питаннями. Крім того, він згадав проблему дискримінації кримських татар і позбавлення їх прав давати освіту дітям рідною мовою.

Джемілєв зазначив, що частина населення кримських татар у Криму складає 13%, а у владі вони представлені на рівні не більше 4-5%, і ситуація з цим тільки погіршується. "Це теж у нас викликає стурбованість", - зазначив він.

Досі, за словами депутата, немає чіткої відповіді влади з приводу сприяння у проведенні міжнародного форуму з питань відновлення прав кримськотатарського народу. "За наявними у нас данними, з боку керівництва України є великий інтерес, і в той же час певна стурбованість", - зазначив він.

Джемілєв запевнив, що цей захід проводиться не з метою "шантажувати" українську владу, а для сприяння у вирішенні проблем кримських татар в Україну, і висловив сподівання на активну участь влади і міжнародного співтовариства в цьому заході.

Зараз ви читаєте новину «Голова меджлісу стурбований: влада повністю відсторонилася від проблем кримських татар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути