Ексклюзиви
вівторок, 08 лютого 2011 10:00

Кримські татари не виключають силових конфліктів навколо самозахоплених земель

Кримські татари не виключають силових конфліктів навколо самозахоплених земель

Глава Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв не виключає, що в ході звільнення кримськими татарами самозахоплених земель можуть виникнути силові конфлікти.

"Ймовірність силових конфліктів повністю виключити не можна. Крім того, є дуже багато шовіністичних сил, які зацікавлені в такому розвитку подій. І не тільки всередині нашої країни, але і з боку держави, яка весь час під'юджує. У пресі і особливо в Інтернеті дуже багато публікацій із закликами до силових дій ", - сказав Джемілєв.

Голова Меджлісу також зазначив, що представницькі органи кримських татар не будуть закликати до насильства: "Ми ніколи не буде закликати до фізичного опору, якщо не буде організований напад на кримських татар. Ми завжди дотримуємося принципу ненасильства. Методи можуть різними. Це можуть бути масові акції з перекриттям доріг і т.п., але знову-таки, це не буде пов'язано з кровопролиттям. Все це буде робитися для того, щоб привернути увагу громадськості, а не фізично перешкоджати".

"Іншої альтернативи, крім мирного рішення, з точки зору і держави, і кримських татар, просто немає. Ті люди, які будуть намагатися вирішити цю проблему силовими методами, просто створять складності як для себе, так і для країни в цілому ", - додав Джемілєв.

Нагадаємо, глава Ради міністрів Криму Василь Джарти 18 січня у відкритому листі до лідера Меджлісу Мустафи Джемілєва закликав кримських татар звільнити самовільно захоплену землю.

Главред

Зараз ви читаєте новину «Кримські татари не виключають силових конфліктів навколо самозахоплених земель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути