четвер, 22 квітня 2021 14:30

Гладковського-молодшого оголосили в розшук

Гладковського-молодшого оголосили в розшук
Сина колишнього чиновника підозрюють у зловживаннях в оборонці. Фото: @nabu.gov.ua

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук Ігоря Гладковського - сина колишнього першого заступника секретаря РНБО за президентства Петра Порошенка Олега Гладковського.

Син ексчиновника є фігурантом справи про корупцію в державному концерні Укроборонпром.

"Одного з восьми підозрюваних у справі Оптимумспецдеталь оголошено в розшук.

Слідство має достатні підстави вважати, що підозрюваний переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності", - повідомляє бюро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна щороку втрачає через корупцію 1 державний бюджет

За даними слідства, зусиллями підозрюваного у 2015-2017 роках фірма Оптимумспецдеталь отримувала преференції під час укладення договорів і розрахунків з підприємствами Укроборонпрому.

За це син колишнього чиновника мав вигоду. Вона мала становити 50% загальної суми незаконно отриманого прибутку учасників схеми. У такий спосіб лише за одним договором обвинувачений отримав 950 тис. грн.

Гладковського-молодшого викликали в Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру на 16, 20 та 21 квітня, щоб вручити копії обвинувального акта і реєстру матеріалів досудового розслідування. Але він не з'явився.

У лютому-березні 2019 року журналісти Bihus.info оприлюднили розслідування про те, як люди з оточення Порошенка керували розкраданням в оборонній сфері.

За даними журналістів, постачання контрабандних російських деталей за завищеними цінами організував син заступника секретаря РНБО разом із друзями. Гладковський-старший, за даними журналістів, нібито отримував "відкат".

Після публікування сюжету Порошенко звільнив Гладковського з РНБО. Той повернувся на посаду президента "Богдана", де працював до державної служби.

Зараз ви читаєте новину «Гладковського-молодшого оголосили в розшук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути