вівторок, 02 серпня 2011 18:18

Героя у Бандери зможуть забрати лише люди Януковича - адвокат

Героя у Бандери зможуть забрати лише люди Януковича - адвокат

Онук Степана Бандери поверне державні нагороди діда тільки за рішенням суду. При цьому позов повинна подати адміністрація президента України.

"Справа в тому, що нагороди є власністю. Моя порада йому як юриста буде нічого не повертати добровільно до того моменту, поки це рішення не буде переглянуте Верховним судом. А для того, щоб він повернув їх примусово, необхідне рішення відповідного національного суду вже в цивільно-процесуальному порядку за позовом виключно адміністрації президента України", - сказав представник онука Бандери в суді Роман Орєхов.

Адвокат підкреслив, що сторона Степана Бандери має намір вимагати перегляду рішення про позбавлення лідера ОУН звання Героя України у Верховному суді.

"Це остання судова інстанція в Україну, але, на жаль, саме цей суд буде вирішувати чи дозволяти перегляд його рішення у Верховному суді, така вже судова система в Україні", - сказав Орєхов.

Представник Бандери не виключає звернення до Європейського суду з прав людини протягом місяця. Це "дозволить лише встановити наявність підстав для отримання якоїсь сатисфакції", оскільки європейська юстиція не переглядає рішення національних судів.

Нагадаємо, звання Героя України Степан Бандера удостоєний за указом Віктора Ющенка від 22 січня 2010 року.

2 квітня 2010 Донецький окружний адміністративний суд позбавив Бандеру звання Героя України, оскільки він не був громадянином України.

2 серпня 2011 Вищий адміністративний суд України залишив в силі рішення Донецького окружного адміністративного суду і визнав незаконним указ Ющенка про присвоєння Бандері звання Героя України.

Зараз ви читаєте новину «Героя у Бандери зможуть забрати лише люди Януковича - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути