Ексклюзиви
пʼятниця, 23 лютого 2007 11:39

Герман захистила українську мову у Донецьку

Радник прем"єр-міністра Ганна Герман вважає провокаційною заяву секретаря Донецької міськради Миколи Левченка щодо української мови.

"Заява цього державного чиновника місцевого рівня свідчить не лише про його низьку культуру і неосвіченість, а й про свідому чи несвідому шкоду, якої він завдав єднанню українського народу, зближенню регіонів, вирівнюванню тих ровів розколу, які так наполегливо намагається засіяти зерном доброзичливості прем"єр-міністр України", - сказала Герман.

Вона також наголосила, що здивована та обурена цією заявою. "Захищати російську мову треба, але той, хто при цьому принижує українську, є провокатором і завдає величезної шкоди власній державі і народові", - додала вона.

За її словами, Левченко, назвавши українську мову "мовою фольклору", "образив пів-України і завдав великої шкоди російській, давши підстави говорити про якусь противагу, яка існує між українською та російською мовою в Україні", - вважає радник Януковича.

На думку Герман, "Донецьк як місто університетів і шахт, як місто, де проживає багато інтелектуалів, добрих, сердечних і щирих людей, Донецьк, де жив Василь Стус, Донецьк, що дав Україні Віктора Януковича, зуміє належно оцінити зарозумілу і немудру заяву малоосвіченого чиновника".

Нагадаємо, що 22 лютого УРП "Собор" звернулась до Януковича з вимогою пояснити, чи відображають заяви деяких його однопартійців щодо української мови офіційну позицію Партії регіонів.

У своєї заяві "Собор" повідомив, що народний депутат Валентин Ландик закликав студентів не пускати до аудиторій україномовних викладачів. Водночас, його колега по партії, секретар Донецької міськради Микола Левченко заявив, що українська мова є лише мовою "фольклору і анекдотів", непридатною для науки й інших сфер сучасного життя, і що в майбутньому в Україні буде одна державна мова – російська, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Герман захистила українську мову у Донецьку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути