Ексклюзиви
понеділок, 24 січня 2011 09:31

Герман вважає, що безголова міліція нашкодить Януковичу

Герман вважає, що безголова міліція нашкодить Януковичу

Заступник голови Адміністрації президента Ганна Герман заявила, що українська міліція повинна "мати голову", бо інакше правоохоронці принесуть велику шкоду Віктору Януковичу.

Також політик в ефірі "5 каналу" запевнила, що влада не чинить тиску на письменників і журналістів для того, що посіяти страх у суспільстві.

"Я абсолютно спростовую такі твердження. Я би говорила тут про кілька окремих випадків... Ті випадки, коли написав листа депутат до Генпрокуратури на письменницю, бо йому не сподобалось щось в її книжці і те, що міліція пішла з тим розбиратися, велике глупство", - заявила Герман.

"Це дуже шкодить і президенту, і владі, і всім тим реформам, які ми робимо", - додала чиновник.

На її переконання, величезною помилкою також було те, коли прийшли обшукувати журналістку Олену Білозерську, яка "начебто щось там мала, якісь відомості про якісь вибухи".

Заступник глави адміністрації уточнила, що розуміє, що у міліції є своя робота.

"Але крім роботи міліція повинна мати ще голову. І якщо міліція не буде мати голови і олії в голові, то вона принесе президенту велику шкоду. І я думаю, президент України дуже серйозно проаналізує ці окремі випадки. Він вже, я знаю, мав дуже серйозну розмову із зверхниками правоохоронних органів на цю тему. І я думаю, що такі випадки в Україні повторюватися не будуть", - резюмувала Герман.

Нагадаємо, раніше київська міліція провела обшук у квартирі блогера і журналістки Олени Білозерської.

Крім того, за словами письменниці Марії Матіос, 17 грудня 2010 року працівники Шевченківського райвідділу внутрішніх справ Львова за дорученням ГПУ розшукували її у видавництві "Піраміда", аби вилучити з продажу примірники книги Матіос "Вирвані сторінки з автобіографії".

У свою чергу генпрокурор країни Віктор Пшонка запевнив, що його відомство не давало жодних доручень щодо "переслідування" письменниці Матіос.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Герман вважає, що безголова міліція нашкодить Януковичу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути