Ексклюзиви
субота, 23 жовтня 2010 11:20

Герман визнала, що дехто з влади нечесно бореться з опонентами

Герман визнала, що дехто з влади нечесно бореться з опонентами

Заступник глави адміністрації президента Ганна Герман заявляє, що низка представників влади дають підстави для їхньої критики в частині реалізації дотримання демократичних прав та свобод.

Про це вона написала у статті в "Дзеркалі тижня".

"Я далека від того, аби ідеалізувати будь-яку владу, в тому числі й нашу. Долаючи найстрімкіші схили і найглибші провалля у боротьбі за право перетворити свою державу у квітучий сад, політики, здобувши перемогу на виборах, здебільшого стають жертвами власних благих намірів. Ми не стали винятком із цього правила", - вважає Герман.

При цьому, заступниця Льовочкіна заявляє, що "непопулярні рішення, без яких економіка України не мала б жодних шансів вийти із затяжної кризи, обернулися для влади звинуваченнями з боку опозиції в обмані виборців".

Водночас, за словами Герман, слід визнати, що "в таких чутливих сферах, як свобода слова і право громадян на вільне волевиявлення, окремі представники влади таки дали в руки опозиції деякі козирі".

"Я думаю, мине небагато часу, і ми довідаємося, хто інспірував і провокував усі ці недолугі історії з переслідуваннями історика, який на час затримання був працівником СБУ; зі зникненням журналіста Климентьєва; з організацією акцій на кшталт "Дайте жити! Дайте писати!"; зі скандалами у територіальних виборчих комісіях у зв'язку з відмовою реєструвати представників опозиційних партій на виборах до місцевих органів влади", - написала вона.

"Однак факт залишається фактом: опозиція звинувачує, а влада виправдовується, причому вже не лише вдома, а й за кордоном", - додала Герман.

Вона також зазначила, що "не слід виключати, що під час передвиборної кампанії деякі представники влади на місцях заради забезпечення високих результатів кандидатів від Партії регіонів можуть вдатися до сумнівних методів ведення політичної боротьби".

"Однак, знаючи президента, я б не радила їм займатися такими речами: його реакція на подібні факти вкрай негативна", - написала Герман.

На її думку, ніщо так не шкодить авторитетові президента, як збурювання в суспільних настроях невдоволення недемократичністю передвиборного процесу, тиском на кандидатів опозиційних партій чи спроби створити нерівні умови під час підрахунку голосів.

"Інша річ, що перемога на них кандидатів від опозиційних партій означатиме падіння довіри до влади з боку виборців. Але хіба не це є виявом демократії? "Демократичний костюм" може виявитися трохи вузьким у плечах, однак, не маючи кращого, потрібно вміти носити і такий гардероб", - йдеться у статті.

"Ось такі думки про демократію навіює вигляд із лікарняного вікна, з якого, як виявляється, буває видно набагато далі, ніж із вікна високого владного кабінету", - додала Герман.

Минулого тижня Герман було госпіталізовано з діагнозом інфаркт.

Зараз ви читаєте новину «Герман визнала, що дехто з влади нечесно бореться з опонентами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути