вівторок, 03 січня 2012 14:31

Герман відповіла Томенку: "Раніше Ви більше цікавилися ковзанами, а не музеєм Шевченка"

Герман відповіла Томенку: "Раніше Ви більше цікавилися ковзанами, а не музеєм Шевченка"

Радник президента Ганна Герман написала відкритого листа віце-спікеру Миколі Томенку у відповідь на його звернення до Генерального прокурора про вимогу перевірки  ефективності використання коштів при реставрації музею Тараса Шевченка в Каневі.

"Шановний Миколо Володимировичу, Ви  були таким люб'язним, що в перші дні нового 2012 року згадали про музей Тараса Шевченка у Каневі, – йдеться в листі. - Пригадую, минулими роками в новорічні дні Ви більше ковзанами переймалися. Це було так цікаво - дивитися, коли Ви як гуманітарний віце-прем'єр і Ваші колеги по уряду взяли і вийшли на ковзанку. Я тоді не чула від Вас тривоги з приводу музею Шевченка, який тоді вже був зруйнований. І так він зруйнованим простояв  всі роки Вашого гуманітарного віце-прем'єрства і всі роки віце-прем'єрства Вашого наступника Вячеслава Кириленка".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Герман закликає Генпрокуратуру покарати "руйнівників" пам"ятника жертвам Голодомору

Герман розповіла: "Музей стояв з позриваними підлогами, з чорними стінами, повибиваними вікнами. І навколо – непрохідне болото. Так тривало протягом  усього часу правління найбільш патріотичної української влади. Гроші, щоправда, виділялися. Всього, дозволю собі нагадати  вам, пане Томенко, з 2005 по 2009 роки на реставрацію цього музею держава виділила 64 мільйони 151 тисячу гривень. Де ті кошти? Куди вони поділися? Чи не хочете Ви  про це запитати Генерального прокурора?".

Вона також порадила Томенку звернутися до прокурора стосовно коштів, які виділялися на будівництво меморіалу жертвам Голодоморів у Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Томенко каже, що Герман несе нісенітниці

"Витрачено близько 130 мільйонів гривень. Але зала пам'яті в  складі меморіалу постійно затоплюється. Сама Свіча пам'яті нахиляється. Проблеми пов'язані з неякісним виконанням робіт при будівництві Меморіалу. При цьому факт про те, що там мало місце завищення вартості  будівельних робіт ні для кого не є секретом. Ось про що треба писати прокурору. Чи Ви вважаєте, що така постановка питання – це вже політичне переслідування?", - наголосила радник президента.

Нагадаємо, віце-спікер Микола Томенко у зверненні до Генеральної прокуратури попросив Віктора Пшонку перевірити ефективність використання бюджетних коштів при реконструкції музею Тараса Шевченка в Каневі в період 2010-2011 років.

Зараз ви читаєте новину «Герман відповіла Томенку: "Раніше Ви більше цікавилися ковзанами, а не музеєм Шевченка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути