вівторок, 19 серпня 2008 12:26

Герман попросила Райз не нав"язувати Україні "американську парасольку"

Україна не повинна бути засобом у руках сильних держав для поборювання один одного, заявила член фракції Партії регіонів Ганна Герман.

"Останнім часом лунають багато заяв з вуст зверхників двох супердержав – США і Росії. І в цих висловлюваннях так чи інакше звучить слово "Україна", - нагадала депутат.

"Не пізніше, як учора держсекретар США знову згадала Україну в контексті конфлікту, який загострився між Америкою і Росією в зв"язку з ситуацією в Грузії", - уточнила вона.

За словами Герман, "пані Райз однозначно дала зрозуміти, що Сполучені Штати беруть Україну під парасольку НАТО і будуть її захищати, треба так розуміти, від Росії".

"Пані держсекретар у своїх благих намірах лише забула запитати самих українців – а чи бажають вони виступати розмінною монетою у стратегічних інтересах США?", - зауважила депутат.

"Чи ми, властиво, хочемо під парасольку, яку нам так наполегливо час від часу знову і знову подають? Це повинні вирішити самі українці", - наголосила вона.

Герман заявила, що "як держава, що стоїть на роздоріжжі шляхів, що єднають схід і захід, Україна сама визначає свою роль у геополітиці".

"І найбільш доцільна місія для нас – це функція мосту між сходом і заходом. Українці – мирна нація. Ми краще вміємо будувати мости, ніж підривати їх", - наголосила депутат.

"Тому позаблоковий статус більше відповідає і нашим стратегічним цілям, і нашому національному характеру. Ми хочемо жити в мирі і в злагоді зі своїми найближчими суcідами, як зі сходу, так і з заходу, як з півночі, так з півдня", - заявила Герман.

"А також ми готові на партнерство і співпрацю з дальшими сусідами. Ми лише не готові бути тим засобом у руках сильних держав, який вони застосовують для поборювання один одного", - додала вона, пише Українська правда .

Зараз ви читаєте новину «Герман попросила Райз не нав"язувати Україні "американську парасольку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути