четвер, 05 липня 2012 13:51

Спецтема: Боротьба за "мову"

Герман не піде у відставку у разі підписання Януковичем мовного закону — експерт

Герман не піде у відставку у разі підписання Януковичем мовного закону — експерт
Віктор Чумак наголошує, що Герман не має серйозного впливу на президента Фото: glavcom.ua

Заяви Ганни Герман про те, що стосовно мовного закону немає ніяких причин для паніки — це те, що вона повинна робити. Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив директор Українського інституту публічної політики Віктор Чумак.

"На такій посаді вона повинна робити заяви, що немає ніякої паніки, що все гаразд. Але ситуація однак в тому, врахує чи не врахує президент. Президент повинен реагувати не на текст цього закону. Президент повинен прореагувати на те, як він був прийнятий. Те, що він був прийнятий з порушенням всіх регламентних норм, те, що проходження цього закону було абсолютно без погодження зацікавлених сторін, без думки іншої сторони, без його належної експертизи, належного аналізу. Оце не було зроблено. Тому процедура самого прийняття закону, проходження, прийняття, написання, обговорення, вона була абсолютно знехтувана. Я думаю, що президенту треба реагувати на це в першу чергу", - наголосив він.

Політолог не вважає, що у разі підписання Януковичем даного закону Ганна Герман подасть у відставку.

"Вони стільки разів змінювали свою позицію, вони стільки разів на чорне говорили біле і навпаки. І це їхня робота. Я не бачу такого стрижня у Ганни Герман для того, щоб вона могла подати у відставку у разі затвердження цього закону. Вона і надалі буде говорити, що вона прихильник всього українського і буде працювати в Адміністрації президента. Вона не бачить причин для паніки, все українство бачить причини, а вона не бачить", - підкреслив Чумак.

Крім того, експерт зауважив, що Ганна Герман не має серйозного впливу на прийняття рішень президентом.

"Так само відбувається навколо конституційної асамблеї, навколо інших гуманітарних питань, навколо цієї гуманітарної ради, яка збиралася. Я не думаю, що тут є достатньо сильний вплив. Думаю, на сьогоднішній день вплив на президента дуже серйозно обмежений", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Герман мовчить, бо боїться за свою кар'єру - Фесенко

Разом з тим політолог зазначив, що Герман можливо і хотіла б вплинути на президента: "Але питання в тому, чи може вона це зробити".

Нагадаємо, у коментарі Gazeta.ua радник президента України Ганна Герман заявила, що Віктор Янукович прийме таке рішення стосовно мовного законопроекту, яке консолідуватиме українське суспільство.

"Я би хотіла, щоб ми всі спокійно, зважено і впевнено оцінили, проаналізували цю ситуацію без галасу, без криків і ексцесів, - сказала Ганна Миколаївна. - Потрібно проаналізувати і дочекатися рішення президента. Я переконана, що рішення президента буде таким, яке буде сприяти консолідації нашого суспільства. А після цього рішення будемо давати оцінки і будемо робити коментарі".

Зараз ви читаєте новину «Герман не піде у відставку у разі підписання Януковичем мовного закону — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути