понеділок, 12 березня 2012 15:30

Генсеку Ради Європи не подобаються умови утримання ув'язнених в Україні

Генсеку Ради Європи не подобаються умови утримання ув'язнених в Україні

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд стурбований умовами утримання в Україні затриманих і ув'язнених, а також станом здоров'я екс-прем'єра України Юлії Тимошенко.

Про це генсек організації заявив, виступаючи у Страсбурзі в рамках засідання Комітету Ради Європи з питань запобігання катувань чи нелюдського або такого, що принижує гідність, поводження чи покарання.

"Попередні спостереження виявили низку недоліків щодо умов утримання під вартою в Україні, і я сподіваюся, що влада зробить необхідні заходи без зволікання. Я також особливо стурбований у зв'язку з погіршенням стану здоров'я Тимошенко", - сказав Ягланд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС чекає від Києва роз'яснень щодо Тимошенко

Він нагадав, що звернення екс-прем'єра до Європейського суду з прав людини щодо її утримання під вартою розглядається судом як пріоритетне. "Я наголосив на заяві представників української влади, що Україна буде безумовно виконувати рішення Суду. У той же час я хотів би підкреслити, що відповідальністю української влади є гарантувати, що з Тимошенко поводяться належним чином та у відповідності з українськими зобов'язаннями, взятими перед Радою Європи" , - заявив генсек.

Делегація Комітету в ході візиту в Україну розглянула стан медико-санітарної допомоги, яка надається певним особам, які перебувають в ув'язненні, зокрема колишнього т.в.о. міністра оборони України Валерія Іващенка, екс-голови МВС України Юрія Луценка та Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄНП: поки лідери опозиції за гратами - асоціації з ЄС не буде

Делегація висловила стурбованість щодо значної затримки в організації спеціалізованих медичних оглядів за межами СІЗО.

Зараз ви читаєте новину «Генсеку Ради Європи не подобаються умови утримання ув'язнених в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути