пʼятниця, 30 грудня 2011 18:59

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

ЄС чекає від Києва роз'яснень щодо Тимошенко

ЄС чекає від Києва роз'яснень щодо Тимошенко

Європейський Союз знову висловлює стурбованість у зв'язку зі справою екс-прем'єра України Юлії Тимошенко і закликає українську владу приймати прозоро, у відповідності з міжнародними стандартами, рішення щодо умов утримання екс-прем'єра.

Таку позицію ЄС озвучила прес-секретар Верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президент Європейської комісії Кетрін Ештон.

"ЄС взяв до уваги повідомлення про переведення Тимошенко у колонію в Східній Україні. У зв'язку з міжнародною стурбованістю навколо цієї справи ми закликає владу забезпечити прозоре прийняття рішення щодо умов утримання Тимошенко та відповідно до міжнародних стандартів", - сказала прес-секретар.

Також Брюссель чекає від Києва роз'яснень з цього приводу.

Як повідомлялося, у п'ятницю Тимошенко була етаповані з Київського слідчого ізолятора в Качанівську виправну колонію № 54 в Харкові.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009-му році. Крім того, Тимошенко заборонено протягом трьох років обіймати посади на держслужбі. Суд також задовольнив позов НАК "Нафтогаз Україна" до Ю. Тимошенко, згідно з яким вона повинна відшкодувати збиток компанії в сумі понад 1,5 млрд грн.

Апеляційний суд Києва залишив це рішення без змін.

Зараз ви читаєте новину «ЄС чекає від Києва роз'яснень щодо Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

69

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути