понеділок, 07 серпня 2023 08:45

Генсек ООН заявив про ядерну загрозу, але прямо не згадав РФ

Генсек ООН заявив про ядерну загрозу, але прямо не згадав РФ
ООН закликала "деякі країни" не брязкати ядеркою. Фото: eastnews.ua

У світі знову зростає загроза ядерної війни.

Занепокоєння цим виказав генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш у зверненні з нагоди 78-ї річниці атомного бомбардування Хіросіми.

"Барабани ядерної війни знову лунають. Недовіра і розбіжності зростають. Ядерна тінь, яка нависала в часи холодної війни, знову з'явилася. Деякі країни знову необачно брязкають ядерною зброєю, погрожуючи застосувати ці інструменти знищення", – сказав він, прямо не згадавши Росію чи її офіційних осіб, які погрожують ядерною зброєю різним країнам світу.

Подолати ці загрози можна лише виступаючи одним цілим зі всією світовою спільнотою. Ключовим елементом, на думку генсека ООН, має стати ядерне роззброєння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експорт до РФ. Кім Чен Ин наказав збільшити виробництво зброї

"Ми не будемо сидіти склавши руки, поки ядерні держави змагаються у створенні ще небезпечнішої зброї. Порядок денний закликає держави-члени терміново підтвердити свою прихильність до побудови світу, вільного від ядерної зброї. Посилити глобальні норми, спрямовані проти її використання і розповсюдження. До повної ліквідації ядерної зброї держави, що володіють нею, повинні взяти на себе зобов'язання ніколи не застосовувати її. Єдиний спосіб усунути ядерну загрозу – ліквідувати ядерну зброю", – йдеться у зверненні.

Сенатор Сполучених Штатів Америки від Республіканської партії Ліндсі Грем прокоментував погрози заступника голови Ради безпеки Російської Федерації Дмитра Медведєва щодо застосування проти України ядерної зброї. Росіянам час "протверезіти та усвідомити", що їхнє варварське вторгнення в Україну не спрацює, написав Грем у Twitter.

Дмитро Медведєв регулярно вдається до погроз ядерною зброєю. 30 липня він знову почав погрожувати світові. Цього разу приводом до застосування ядерної зброї він вважає успіх українського контрнаступу.

За час повномасштабного вторгнення російські посадовці, політики та близькі до влади підприємці стали вживати більше алкоголю. Наближені до Кремля, російського парламенту та регіональної влади джерела стверджують, що більшість відомих їм співробітників апаратів, представників уряду, публічних політиків та інших елітаріїв більше п'ють.

В адміністрації російського президента Володимира Путіна багато хто починає день зі склянки горілки. У деяких склянка перетворилася на пляшку. Багато говорять про залежність колишнього президента та заступника глави Ради безпеки РФ Дмитра Медведєва. Співрозмовники ЗМІ підтвердили інформацію про це.

Орієнтовно з березня 2023 року, особливо після появи новин про майбутній контрнаступ України і ордер на арешт Путіна політики та урядовці почали пити. Сам Путін алкоголь майже не вживає.

Зараз ви читаєте новину «Генсек ООН заявив про ядерну загрозу, але прямо не згадав РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути