вівторок, 11 вересня 2018 11:12

Генпрокурор пояснив, чому відпочиває на Сейшелах

Генпрокурор пояснив, чому відпочиває на Сейшелах
"Це було раз за 30 років" - генпрокурор Юрій Луценко про відпочинок на Сейшелах. Фото: radiosvoboda.org

Генеральний прокурор Юрій Луценко відпочивав на Сейшелах, а не в Україні, бо тут би його чекали мітинги замість відпустки. Про це він розповів в інтерв'ю Цензор.нет

"Прошу поставитися до цього з розумінням, але відпочити на будь-якому українському курорті я не зможу. Оскільки це перетвориться на мітинг і прийом громадян. Тому єдиною формою відпочинку, за якої я можу випасти з вируючих подій України, стає виїзд до однієї з європейських країн" , - пояснив він.

Водночас,ї Луценко зауважив, що шкодує за поїздку.

"Знав, що реакція буде негативною, - говорить генпрокурор. - Якщо знали, чому все-таки поїхали? - запитує журналіст. - Відповідь буде дуже банальною: я люблю свою дружину. У нас було 30-річчя весілля, а у дітей - відкладена весільна подорож. Ми домовилися їх провести разом. Саша з Настею підбирали, куди поїхати. У результаті вони оплатили переліт, все інше обійшлося мені в підйомну суму. Тобто я ні на що не скаржуся. Так, це дорого. Але це було один раз за 30 років, і я вважаю, що моя любов та її самовідданість у важкі для нас часи це заслужили.

І ще одна причина. У мене велика зарплата, майже 150 тис. гривень", - продовжив Луценко.

"Якщо генпрокурор навіть воюючої країни не відпочине, як я, 10 днів за сезон, - він буде менш дієздатним. І я провів 3 дні в Україні та 7 днів - за її межами. Чи мав я на це право? Це необхідність - як і у кожної людини, яка повинна відпочити з тим, щоб працювати ефективно.

Але я собі ставив інше питання: які гроші я маю моральне право при цьому витрачати? І знайшов для себе таку відповідь: я ділю все на частки в 30%. Тобто 30% нашого загального сімейного доходу йде на життя (продукти, комунальні витрати, обслуговування автомобілів); 30% - на благодійну допомогу (у першу чергу, АТО). І 30% - на відпочинок. Зокрема, за кордоном", - сказав Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доньки Порошенка обов'язково повернуться з Лондона - обіцянка першої леді

Генпрокурор Юрій Луценко з 3 по 11 січня з сім'єю провів відпустку на Сейшельських островах. Мандрівка коштувала понад 52 тис. євро - близько 1,8 млн грн, повідомляли ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокурор пояснив, чому відпочиває на Сейшелах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути