вівторок, 16 травня 2017 12:05

Генпрокурор має внести подання на позбавлення депутатського мандату Вілкула

Генпрокурор має внести подання на позбавлення депутатського мандату Вілкула
Заступник керівника фракції "Народний фронт" Юрій Береза каже, що треба заборонити "колорадську" стрічку, символ знищення Запорізької Січі. Фото: BBC

Генеральний прокурор Юрій Луценко має внести подання на позбавлення депутатської недоторканності організатора сутичок за участі "тітушок" із ветеранами АТО у Дніпрі 9 травня - народного депутата "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула.

Про це заявив заступник керівника фракції "Народний фронт", народний депутат Юрій Береза під час виступу з трибуни парламенту.

"Був принижений воїн, були побиті воїни. Не просто воїни, а інваліди, які свою інвалідність отримали на війні, в окопі, зі зброєю в руках захищаючи країну. Я наголошую на тому, що безкарність породжує рецидив", - наголосив Береза.

"Я закликаю усю демократичну складову парламенту: ми почали багато гарних справ, але надважливо зараз закінчити кілька правильних речей. Ми повинні заборонити "колорадську" стрічку. Це символ знищення Запорізької Січі. Треба не давати колаборантам - не має значення, де вони знаходяться, в Одесі, Дніпрі чи Мелітополі - маніпулювати цим", - підкреслив народний депутат.

"Тому я звертаюся до генерального прокурора, щоб він вніс до нашої зали подання на позбавлення депутатської недоторканності організатора масових заворушень в місті Дніпрі Вілкула. Давайте переведемо це в юридичну площину і винесемо правильне рішення", - резюмував Юрій Береза.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокурор має внести подання на позбавлення депутатського мандату Вілкула». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути