Ексклюзиви
субота, 28 травня 2011 09:21

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Генпрокурор каже, що посли ЄС не причетні до звільнення Тимошенко

Генпрокурор каже, що посли ЄС не причетні до звільнення Тимошенко

Генпрокурор Віктор Пшонка запевняє, що рішення про звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко не ухвалювалося під тиском дипломатів.

Про це він розповів в ефірі одного з українських телеканалів.

"Це була моя ініціатива запросити дипломатів, коли я побачив істерію з цього питання.Я відповів на поставлені питання. Йшла спокійна, ґрунтовна розмова", - заявив Пшонка.

"Те, що десь там описані обставини того, що тільки прихід дипломатів у Генеральну прокуратуру допоміг уникнути Тимошенко арешту - це чисті вигадки. Це неправда", - заявив генпрокурор.

За словами генпрокурора, під час зустрічі з дипломатами йшла розмова і про справу екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та інших високо посадовців.

"Я проінформував коротко про кожну справу... Повідомив, що прокуратурою порушено цілий ряд справ. З них 19 - це керівники високого рангу минулого уряду і сім вже нинішнього", - уточнив генпрокурор.

Крім цього, Пшонка повідомив, що поінформував дипломатів про утримання під вартою Луценко,

"Спокійно велося розслідування... Раптом незрозуміла поведінка Луценка, неадекватність. Він конфліктує зі слідчим, грубить, загрожує. Більш того, ігнорує виклики до слідчого. Що робити слідчому?", - зазначив генпрокурор.

"На одній повістці Луценко написав, що з'явитися до слідчого відмовляється до здачі крові Ющенка", - додав він, і продемонстрував цю повістку

Зараз ви читаєте новину «Генпрокурор каже, що посли ЄС не причетні до звільнення Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути