субота, 29 травня 2010 09:40

Генпрокуратуру просять взятися за кримських депутатів

Генпрокуратуру просять взятися за кримських депутатів
Нардеп від фракції НУ-НС Вячеслав Кириленко просить Генпрокуратуру перевірити законність  надання російській мові у Криму статусу регіональної.

З відповідним поданням він звернувся до Генпрокурора Олександра Медведька

На думку депутата кримський парламент, приймаючи постанову по російській мові порушив Основний Закон.

" Застосування мов згідно Конституції є винятковою прерогативою Верховної Ради України… Ніяка ні автономна республіка Крим і її Верховна Рада, ні міськрада, ні райрада, ні сільрада не може приймати рішення щодо застосування мов в Україні ", - заявив він в ефірі Шустер Live.

Кириленко також зауважив, що російська мова в Криму де-факто має державний статус: Там треба захищати українську мову", - зауважив парламентар.

"Там з 600 шкіл 7 українських, диспропорція яка. Місто Севастополь, 59 шкіл. Одна українська і то неповна школа-інтернат", - розповів він.

Нагадаємо, шо на цьому тижні Верховна Рада Криму прийняла постанову про надання російській мові статусу офіційної. За словами регіонала Вадима Колесніченка, найближчим часом ПР внесе до ВР новий закон про мови. Він також зазначив, що прийняття цього документу дозволить надати, зокрема, російській мові статусу регіональної у половині регіонів України.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратуру просять взятися за кримських депутатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути