пʼятниця, 11 березня 2011 11:23

Генпрокуратура вже готова віддати Тимошенко під суд

Генпрокуратура вже готова віддати Тимошенко під суд

Генеральна прокуратура України готова передати до суду кримінальну справу стосовно лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко.

Відповідний лист слідчий з особливо важливих справ вручив адвокату екс-прем'єра Богдану Ференцу.

"21 лютого 2011 Юлії Тимошенко оголошено про закінчення досудового слідства у кримінальній справі за обвинуваченням у перевищенні службових повноважень, зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки та порушення бюджетного законодавства. Згідно з протоколом про оголошення закінчення досудового слідства Тимошенко висловила бажання знайомитися з матеріалами кримінальної справи за участю захисника", - йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

У повідомленні також відзначається, що ГПУ готова передати до суду кримінальну справу відразу ж після закінчення ознайомлення з ним обвинуваченої та її захисника.

Генпрокуратура нагадує, що згідно зі ст. 218 Кримінально-процесуального кодексу України ознайомлення з матеріалами кримінальної справи є правом, а не обов'язком обвинуваченого.

"Разом з тим, висловивши бажання знайомитися з матеріалами справи, обвинувачена не повинна вчиняти дій по безпідставного затягування цього процесу", - підкреслює прес-служба відомства.

Генпрокуратура також нагадує, що екс-прем'єр щодня має можливість у прийнятний для неї час знайомитися з матеріалами кримінальної справи.

"У разі неможливості захисника прибути з поважних причин, обвинувачена може відкласти ознайомлення до його появи", - наголошується в повідомленні.

21 лютого Головне управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури завершило досудове слідство у кримінальній справі про перевищення службових повноважень і зловживання владою екс-прем'єр-міністром України, лідером "Батьківщини" Юлією Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура вже готова віддати Тимошенко під суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути