субота, 13 листопада 2010 10:00

Генпрокуратура погрожує Луценку новими кримінальними справами

Генпрокуратура погрожує Луценку новими кримінальними справами

Генпрокуратура має намір порушити декілька кримінальних справ проти екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Про це заявив начальник головного слідчого управління Генпрокуратури Олександр Каліфітський в ефірі одного з українських телеканалів.

"Можу сказати, що є ще дуже багато всяких цікавих моментів, які нам доведеться розібрати", - зазначив він.

"Те, що поставили Юрію Віталійовичу, і він ображається, що у нього там 191 частина 3, то це далеко ще не повний перелік тих статей, які вас чекають у подальшому", -уточнив Каліфітський.

При цьому він спростував заяву екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка про те, що у його водія Леоніда Приступлюка, який за кілька років став підполковником була відповідна освіта.

За словами Каліфітського, диплом Приступлюка був сфальсифікованим.

"Він був прийнятий не на посаду водія, а отримав офіцерське звання. Після цього ця людина чомусь працює старшим оперативником одного з, будемо так говорити, секретних підрозділів", - зазначив Каліфітський.

Крім того, за даними генпрокуратури Луценко придбав своєму водію Леоніду Приступлюку службову квартиру

"Він, знову таки своїм наказом, вносить відповідні дані і надає право на отримання квартири. Причому без черги. Без будь-якого мотивування", - заявив чиновник.

"Водія не влаштувала ця квартира, тому що вона знаходилася на вулиці Сосницькій. Було незручно добиратися на роботу, і він попросив Юрія Віталійовича: "чи не можна отримати в центрі". Чому ж не можна, можна. Він отримав її на вулиці Димитрівській", - розповів Каліфітський.

"Найцікавіше інше, квартиру отримала ця людина, а чомусь прописаний у цій квартирі Юрій Віталійович теж", - зазначив начальник головного слідчого управління.

Представник ГПУ також повідомив, що водій Луценко отримував "знаки відомчі і нагороди".

"У тому числі і за надання допомоги правової міжнародної. Тільки незрозуміло кому і чим водій міг допомогти закордоном. Ось з цими питаннями ми зараз розбираємося", - уточнив він.

"Це всього лише той невеликий перелік, чим зараз займається наше слідче головне управління. Є ще дуже багато моментів, які нам потріно розібрати", - заявив Каліфітський.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура погрожує Луценку новими кримінальними справами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути