вівторок, 01 березня 2011 15:41

Генпрокуратура не захотіла відпускати Луценка на волю

Автор: прес-служба "Народної самооборони"
 

Генпрокуратура відмовилась звільнити з-під варти Юрія Луценка на поруки депутатів Верховної Ради.

Відповідний лист від заступника генпрокурора Рената Кузьміна отримав депутат від "Народної самооборони" Юрій Гримчак.

Як повідомляє прес-служба партії Генпрокуратура аргументує своє рішення тим, що у справах наявні дані про можливість Луценка перешкоджати встановленню істини у справі і ухилятись від слідства і суду, та посилається на рішення Печерського суду.

"Це не викликає якогось сильного здивування. Близько 100 депутатів підписалось під клопотанням взяти на поруки наших товаришів, але чомусь Генеральна прокуратура вважає, що ми не можемо забезпечити їх участь у слідчих діях (хоча слідчі дії вже давно завершені) і не можемо також забезпечити їх явку до суду", - заявив Гримчак.

Депутат нагадав, що свого часу депутати брали на поруки Володимира Щербаня. І тоді суд ухвалив рішення на користь захисту.

"Хотілося б нагадати, що свого часу всього 2 чи 3 депутати з Партії регіонів брали на поруки пана Щербаня і це нікому не завадило — він тут же вийшов на свободу. Це було в той час, коли слідством керував пан Кузьмін", - сказав Гримчак.

Депутат вважає, що відмова ГПУ — це чиста політика: "Коли біля 100 депутатів Верховної Ради щось гарантують, то, мабуть, це все ж таки щось важить! Але для ГПУ що 100 депутатів, що 200 депутатів — це не має ніякого значення, оскільки в даному випадку виконується політичне замовлення".

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура не захотіла відпускати Луценка на волю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути