четвер, 19 липня 2012 20:12

Генпрокуратура Італії не хоче видавати Авакова

Генпрокуратура Італії не хоче видавати Авакова
Прокурори не бачать підстав для екстрадиції екс-губернатора. Фото: facebook.com

Генпрокуратура Італії не бачить підстав для екстрадиції екс-губернатора Харківської області Арсена Авакова в Україну. Про це написав Аваков на своїй сторінці в мережі Facebook, опублікувавши переклад "офіційної позиції Генеральної прокуратури республіки Італія з даного питання".

"У цьому документі ДП Італії не тільки відмовляється підтримувати обвинувачення проти мене, а й підкреслює політичну вмотивованість справи, як елемент системи виборчого правосуддя в Україні. Як елемент загального ряду політично доцільних звинувачень, починаючи зі справи Юлії Тимошенко", - зазначає екс-чиновник.

"Відповідно до статті 705 Кримінально-процесуального кодексу; просить Апеляційний суд заявити, що причини для екстрадиції Авакова Арсена Борисовича, уродженця м. Баку (Азербайджан) 2 січня 1964 року народження, в Україна відсутні", - сказано у висновках ГПУ Італії.

Документ переданий до суду, який повинен ухвалити рішення про екстрадицію або відмову в її здійсненні, для ознайомлення сторін.

Як відомо, Арсеній Аваков перебуває в Італії. Українська влада просить здійснити його екстрадицію на Батьківщину у зв'язку з порушенням проти нього кримінальної справи.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура Італії не хоче видавати Авакова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути