вівторок, 08 жовтня 2013 10:19

Генпрокуратура і далі займатиметься рекетом - Луценко

Генпрокуратура і далі займатиметься рекетом - Луценко
Юрій Луценко. Фото: ru.tvi.ua

Звільнення першого заступника Генпрокурора Рената Кузьміна можна розцінювати як сигнал для європейців про кінець епохи політичних розправ шляхом кримінального переслідування. Але все ж рано говорити про принципові зміни в діяльності Генпрокуратури.

Про це сказав екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко в інтерв'ю Комерсант-Україна.

"Одночасно я розглядаю цей указ як важливий внутрішній сигнал для всіх, хто використовує службове становище для виконання незаконних вказівок вищого керівництва. Ці діячі повинні засвоїти: після нападу на депутатів був звільнений начальник столичного "Беркута" Володимир Александров, зважаючи на непотрібність знятий з посади фальсифікатор моєї справи Сергій Войченко. Відставка Рената Кузьміна - гарне продовження в цьому ряду подій", - сказав Луценко.

На його думку, говорити про зміну стилю роботи Генпрокуратури поки зарано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кузьмін асоціюється з репресіями щодо Тимошенко

"Поки не покарані організатори масових порушень закону в мундирах, немає підстав сподіватися на припинення політико-бізнесового рекету руками співробітників правоохоронних органів. Я впевнений, що для цього треба міняти не тільки генпрокурора і навіть не тільки президента. Потрібно змінювати систему влади, що дозволяє після чергових виборів отримувати ретрототалітарний режим", - наголосив екс-міністр.

Луценко зауважив, що Кузьміна наразі "відведено в тінь".

"Але навряд чи це допоможе йому уникнути відповідальності", - сказав він.

Нагадаємо, 4 жовтня указом президента був звільнений перший заступника генпрокурора Ренат Кузьмін. Його призначили на посаду заступника секретаря РНБО. Як відомо, саме Кузьмін курував розглядом справи Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура і далі займатиметься рекетом - Луценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути