понеділок, 11 квітня 2011 17:56

Спецтема: Кримінальна справа проти Кучми

Генпрокуратура хоче, щоб Кучма залишився у Москві – експерт

Генпрокуратура хоче, щоб Кучма залишився у Москві – експерт

Політолог Віктор Небоженко вважає, що Генпрокуратура не одразу дала дозвіл екс-президенту Леоніду Кучмі на відвідання Москви, щоб він понервував.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Вони хотіли зробити Кучмі неприємно – спочатку заборонили поїздку, потім дали на неї дозвіл. Це тиск на підозрюваного. Демонстрація такої старої радянської школи. Хотіли, щоб він зробив якісь помилки. Тут ще трохи незрозуміло виходить: Кучма їде до Москви, а до нас приїжджає Володимир Путін. Адже екс-президенту важливо не тільки побувати на святі, приуроченому до Дня космонавтики, але й пояснити кремлівським керівникам ситуацію", - зазначив політолог.

Небоженко наголосив, що Кучма – перший президент на території СНД, якого переслідує Генпрокуратура.

Він вважає, що Кучма не залишиться в Росії.

"У Генпрокуратурі цього б хотіли і на це розраховують. Для неї це стало б самим простим рішенням. Сказали б, що Кучма втік, і справа б зависла. А він повернеться. Це буде проблемою, що робити на наступний день, як далі діяти. Він же ходить на допити, і далі з ним уже не буде про що говорити", - зауважив експерт.

Нагадаємо, екс-президенту Леоніду Кучмі дозволили поїхати завтра до Москви на святкування ювілею польоту Юрія Гагаріна. Про це заявив перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура хоче, щоб Кучма залишився у Москві – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути