Ексклюзиви
середа, 30 березня 2022 12:16

Гендиректор МАГАТЕ відвідав Южно-Українську АЕС

Гендиректор МАГАТЕ відвідав Южно-Українську АЕС
Гроссі прибув на Южно-Українську АЕС. Фото: twitter.com/rafaelmgrossi

Під час візиту в Україну генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі у середу, 30 березня, відвідав Южно-Українську атомну електростанцію.

Там він провів зустріч з офіційними особами та персоналом. Про це Гроссі написав у Twitter.

Він заявив, що МАГАТЕ розпочинає технічну допомогу для того, щоб забезпечити безпеку ядерних об'єктів країни. До того ж, присутність організації, за його словами, може попередити небезпеку ядерної аварії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна вимагає від ООН запобігти новій ядерній катастрофі на ЧАЕС

Будь-які інциденти можуть нести загрозу для здоров'я людей та навколишньої середи. Гендиректор МАГАТЕ підкреслив, що такий ризик особливо зростає у період війни в Україні.

"Я особисто подякував персоналу Южно-Української АЕС за витримку та стійкість у ці надзвичайно важкі часи. Персонал усіх українських ядерних об'єктів заслуговує на повну пошану та захоплення за забезпечення безпечної та надійної роботи об'єктів в умовах конфлікту", - наголосив Гроссі у наступному дописі.

Генеральний директор Міжнародної агенції з атомної енергії Рафаель Гроссі прибув в Україну напередодні, 29 березня. Він заявив, що почне місію з убезпечення ядерних об'єктів та зустрінеться з найвищими посадовими особами уряду країни, щоб обговорити заплановану технічну допомогу.

Зараз ви читаєте новину «Гендиректор МАГАТЕ відвідав Южно-Українську АЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути