Ексклюзиви
середа, 30 березня 2022 11:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна вимагає від ООН запобігти новій ядерній катастрофі на ЧАЕС

Україна вимагає від ООН запобігти новій ядерній катастрофі на ЧАЕС
У контексті ядерної безпеки безвідповідальні й непрофесійні дії російських військових становлять надсерйозну загрозу. Фото: facebook.com/ChornobylNPP

Україна вимагає від Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй вжити негайних заходів щодо демілітаризації зони відчуження Чорнобильської АЕС і введення туди спеціальної місії ООН.

Учора на складі збройних сил Росії в Бєлгороді трапилася самовільна детонація боєприпасів, заявила 30 березня віцепрем'єр-міністерка, міністерка з питань реінтеграції окупованих територій України Ірина Верещук у ранковому відеозверненні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потрібно демілітаризувати зону відчуження та ввести туди спеціальну місію ООН - ДСНС

"Це є прикладом типового для росіян нехтування технікою безпеки та масового використання небезпечних боєприпасів часів Другої світової війни. Лише вчора український Генштаб попереджав про загрозу самодетонації боєприпасів, величезний склад яких Росія облаштувала біля ЧАЕС. РФ повинна негайно вивести свої війська з Чорнобильської зони", - сказала вона.

У контексті ядерної безпеки безвідповідальні й непрофесійні дії російських військових становлять надсерйозну загрозу не лише для України, але і для мільйонів жителів Європи.

"Вимагаємо від Радбезу ООН негайно вжити заходів з демілітаризації зони відчуження Чорнобильської АЕС. Просимо ввести туди спеціальну місію ООН для усунення ризику повторення Чорнобильської ядерної катастрофи у результаті дій російських окупаційних військ", - наголосила Верещук.

Учора в РФ у районі села Красний Октябрь під Бєлгородом стався вибух на складі боєприпасів. Жертв і постраждалих серед жителів немає. Пізніше повідомили, що причиною вибуху став "людський фактор".

Зараз ви читаєте новину «Україна вимагає від ООН запобігти новій ядерній катастрофі на ЧАЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути