Ексклюзиви
вівторок, 12 жовтня 2021 22:30

"Газу цілком достатньо" - у Зеленського прокоментували "хвилю" надзвичайних ситуацій в регіонах

"Газу цілком достатньо" - у Зеленського прокоментували "хвилю" надзвичайних ситуацій в регіонах
В України достатньо блакитного палива для потреб населення та соціальної сфери, запевняє Тимошенко. Фото: pixabay.com

Газу у сховищах країни достатньо для потреб соціальної сфери. Обласні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій збираються в регіонах з метою прискорити підписання договорів на постачання газу і розв'язати технічні питання.

Про це заявив заступник голови Офісу президента Кирил Тимошенко у Facebook.

"Газу у сховищах цілком достатньо для потреб населення та соціальної сфери. Жодних проблем із цим немає", - написав Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЄС зробили неочікувану заяву про газовий контракт Угорщини з РФ

Додав, що Нафтогаз готовий до 15 жовтня підписати всі договори зі споживачами соціальної сфери, зокрема школи, садочки, лікарні.

Посадовець нагадав, що ціна на газ для потреб населення – 7,42 грн. За такою ціною Нафтогаз продає паливо роздрібним постачальникам та теплогенерувальним компаніям для задоволення потреб населення. Ціна на газ з урахуванням ПДВ та тарифом на транспортування для потреб соціальної сфери – 16,8 грн.

"Ціна на газ на ринку дійсно зашкалює, але держава всіма способами допомагає місцевому самоврядуванню подолати цю кризу. Серед іншого, за допомогою спецціни", - резюмував Тимошенко.

Регіони України один за одним оголошують НС через неможливість постачання газу в бюджетні установи. Зокрема, Одещина, Дніпровщина, Хмельниччина, Івано-Франківщина, Львівщина та Закарпаття. Постачальники відмовляються надавати енергоносій населенню за цінами собівартості. Через холод у школах в одній з областей школярів відправили на канікули.

Зараз ви читаєте новину «"Газу цілком достатньо" - у Зеленського прокоментували "хвилю" надзвичайних ситуацій в регіонах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути