четвер, 13 березня 2008 10:54

Газпром і Нафтогаз підписали угоду про постачання газу за старою ціною

Голова правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер і голова правління НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина підписали в Москві Угоду про розвиток відносин у газовій сфері.

Про це повідомили в управлінні інформації ВАТ "Газпром".

Відповідно до Угоди, з березня по грудень 2008 року до України буде поставлений газ центрально-

і середньоазійського походження в об"ємі не менше 49,8 млрд кубометрів за ціною 179,5 дол. за тисячу кубометрів. Покупцем газу на кордоні з Україною буде НАК "Нафтогаз України".

При цьому постачання середньоазійського газу в січні-лютому в об"ємі 5,2 млрд. кубометрів будуть повністю оформлені і сплачені за контрактами "РосУкрЕнерго" і "УкрГаз-Енерго".

Додатково до об"ємів центрально- і середньоазійського газу НАК "Нафтогаз України" оформить з "РосУкрЕнерго" контракт купівлі-продажу російського газу, поставленого до України в січні-лютому 2008 року, за базовою ціною 315 дол. за тисячу кубометрів, розрахунки за яким можуть бути здійснені шляхом повернення відповідних об"ємів газу.

Також у повідомленні вказано, що переговори щодо умов постачання газу до України в 2009 році і подальші роки триватимуть з урахуванням кон"юнктури закупівельних цін центрально- і середньоазійського газу, що складатиметься.

Зараз ви читаєте новину «Газпром і Нафтогаз підписали угоду про постачання газу за старою ціною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути