Ексклюзиви
субота, 01 березня 2008 11:04

Газпром готовий говорити з Україною у будь-який момент

Газпром готовий говорити з Україною у будь-який момент
ВАТ "Газпром" готове продовжити переговори з Україною по газу у будь-який момент, заявив у п`ятницю РИА Новости офіційний представник російського газового холдингу Сергій Купріянов.

"Ми готові продовжити переговори у будь-який момент, якщо будуть конструктивні пропозиції від української сторони", - сказав співрозмовник агентства.

Чергові переговори з українським "Нафтогазом", які проходили в Москві у четвер і п`ятницю, завершилися безрезультатно. "Газпром" може скоротити постачання газу Україні на 25% з третього березня.

Як повідомляв УНІАН, 28 лютого глава "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що проблема з українською заборгованістю за поставлений російський газ досі не вирішена.

Після чого НАК "Нафтогаз України" заявив про відсутність будь-яких підтверджених боргів за спожитий природний газ перед ВАТ "Газпром".

Раніше сьогодні, 29 лютого, Купріянов заявляв, що продовжується неоформленное споживання газу в поточному році - на даний момент в Україні "осіло" близько 1,9 млрд. куб. м російського газу на суму близько 600 млн. дол. При цьому не підписані угоди, що визначають схему подальшої співпраці в газовій сфері, відзначив він.

"Враховуючи, що ситуація не зрушилася з мертвої точки, "Газпром" для забезпечення своїх економічних інтересів 3 березня поточного року з 10.00 скоротить постачання для споживачів України на 25%", - додав Купріянов, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Газпром готовий говорити з Україною у будь-який момент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути