Ексклюзиви
четвер, 25 жовтня 2012 13:15

Гаврилишин: "Це дуже погана виборча кампанія. Немає конкретних програм дій"

Гаврилишин: "Це дуже погана виборча кампанія. Немає конкретних програм дій"
Богдан Гаврилишин. Фото: pravda.com.ua

Кампанія погана, багатьом політикам важко бути свіжими, так оцінює політичну ситуацію напередодні виборів всесвітньо відомий економіст, учасник ініціативної групи "Першого грудня" Богдан Гаврилишин. Його турбує, що у партій немає конкретних програм дії.

Член Римського клубу, один із засновників Всесвітнього економічного форуму в Давосі та Всесвітньої академії мистецтва та науки, учасник ініціативної групи "Першого грудня" Богдан Гаврилишин в інтерв'ю газеті "День" дав свої оцінки перебігу виборчої кампанії.

"Це дуже погана кампанія. Сьогодні ми фактично спостерігаємо інфляцію обіцянок. Різні угрупування багато обіцяють, але якщо серйозно прислухатися до їх навіть іноді і щирих обіцянок, то розумієш, що це неможливо реалізувати. Наші партії, на жаль, не мають конкретних програм дії. Це мене і турбує", — говорить професор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні варто було б перейняти швейцарську модель управління - Богдан Гаврилишин

"Сумніваюся, виходячи з нинішньої агітаційної кампанії, щоб вибори відбулися без застосування адміністративного ресурсу, підкупу виборців тощо, — додає Гаврилишин. — Питання лише в тому, наскільки масштабно це буде зроблено."

Він пояснює, що Україні потрібно проводити тотальні трансформації: "Але те, що партії, в тому числі опозиційні, говорять у рамках виборчої кампанії, реалізувати складно. Треба змінювати систему — економічну, соціальну, політичну, а не трохи реформ тут, трохи реформ там. Я не прогнозую речі на короткий період, мене цікавить, які трансформації відбуватимуться через 7—8 років".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трансляція Національного круглого столу української інтелігенції

"Опозиціонери, та й деякі представники влади, є щирими патріотами України, які хочуть добра нашій державі. Але вони занадто довго варилися в наших політичних соусах. Тому сьогодні їм тяжко бути свіжими", — говорить учасник ініціативної групи "Першого грудня".

Утім Гаврилишин не тільки практичний, але й оптимістичний щодо майбутнього: "Ясна і добра перспектива для України — досяжна. Вона залежить від нашої здатності навчитися діяти як один національний і громадянський організм, визначати і змінювати владу, чути один одного і досягати мети", — написав він разом із іншими учасниками ініціативної групи "Першого грудня" у зверненні напередодні виборів "Берімо відповідальність на себе".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович сам вказав на недосконалість "мовного" закону - Стус

Професор додає, що "не тільки Україна є в поганому стані, більшість світу знаходиться в поганому стані. В цьому контексті нам потрібні нові філософії, політичні архітектори, справді тотальні зміни в суспільстві. Я думаю, що молоді люди врятують нас від цього поганого стану".

Нагадаємо, що учасники ініціативної групи "Першого грудня" виголосили звернення напередодні виборів — "Берімо відповідальність на себе". Пам'ятайте: ніхто не може купити ваш голос, пояснюють В'ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, Семен Глузман, Володимир Горбулін, кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Мирослав Маринович, Мирослав Попович, Євген Сверстюк, Вадим Скуратівський, Ігор Юхновський та закликають узяти участь у голосуванні 28 жовтня та зробити зусилля громадянської активності — не дозволяти порушувати виборчі правила, повідомляти про кожен випадок зловживань чи можливих фальсифікацій.

 

Зараз ви читаєте новину «Гаврилишин: "Це дуже погана виборча кампанія. Немає конкретних програм дій"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути