Ексклюзиви
субота, 21 вересня 2024 04:24

Гарріс має невеликий відрив від Трампа - опитування

Гарріс має невеликий відрив від Трампа - опитування
Камала Гарріс трішки переганяє Дональда Трампа. Фото: ВВС

В загальнонаціональному масштабі Камала Гарріс на виборах в президенти Сполучених Штатів має невелику перевагу, Дональд Трамп має шанси в ключових штатах.

У національному масштабі Гарріс отримала результати, які свідчать, що вона трохи збільшила перевагу над колишнім президентом, йдеться в результатах опитувань, проведених різними компаніями в США, пише The Hill.

Так, опитування Morning Consult зафіксувало її відрив від Трампа на 6%, що стало найбільшим показником для Гарріс у всіх соцопитуваннях цієї організації. Водночас ABC News/Ipsos та Yahoo News/YouGov засвідчили перевагу чинної віцепрезидентки на 4% та 5% відповідно.

У ключових штатах, які коливаються між підтримкою демократів та республіканців, позитивні результати для Гарріс "були радше винятком, ніж правилом", зазначає видання.

Опитування Університету Квінніпак показало її перевагу на 5% у Пенсильванії, а за результатами дослідження Коледжу Маріст, вона також отримала на 5% більше в Мічигані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дебати змусили Гарріс і Трампа застосовувати нові політичні прийоми

"Хоча загалом спостерігалася невелика позитивна тенденція для Гарріс, вона є далеко не остаточною. Дебати, хоч і допомогли віцепрезидентці здобути 1-2 додаткових бали, втім це не наблизило до кардинальних змін у перегонах", - зазначає газета.

Опитування New York Times/Siena College показало, що кандидати мають рівні шанси серед вірогідних виборців по всій країні, у той час як серед зареєстрованих виборців Трамп піднявся на 1 пункт.

Опитування Коледжу Емерсон вказують на те, що Трамп випереджає Гарріс на 1 пункт у Пенсильванії та Вісконсині, як вважаються ключовими для перемоги штатами.

Президентські вибори у США заплановані на 5 листопада, вони стануть 60-ми виборами президента.

Виборці оберуть колегії виборщиків, які через 41 день, у грудні 2024 року мають обрати президента та віцепрезидента. Також відбудуться вибори до обох палат Конгресу: Палати представників і третини Сенату.

Зараз ви читаєте новину «Гарріс має невеликий відрив від Трампа - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути