Ексклюзиви
четвер, 28 листопада 2013 12:26

Спецтема: Доленосний саміт Україна-ЄС у Вільнюсі

Фюле шокований сумою, яка потрібна Україні для переходу на європейські стандарти

Фюле шокований сумою, яка потрібна Україні для переходу на європейські стандарти
фото: lenta-ua.net

Штефан Фюле вважає, що 160 млрд. євро, які, як раніше озвучив Віктор Янукович, потрібні Україні для переходу на європейські стандарти, неймовірною сумою.

"160 млрд євро, які деякі називають як витрати врегулювання України (пов'язані з впровадженням ЗВТ з ЄС) - ця цифра є непропорційною, неймовірною. Ця цифра, якщо її розділити на 10 наступних років, становить близько 10 % українського ВВП" , - сказав Фюле в четвер, виступаючи на бізнес -форумі у Вільнюсі.
Він зазначив, що це суперечить досвіду країн, які вже уклали Угоду про поглиблену зону вільної торгівлі з Євросоюзом.
Фюле також вказав, що сьогодні українським бізнесменам слід більше приділяти увагу вигодам , які принесе їм режим вільної торгівлі з Євросоюзом. "Мені не подобається , що українські бізнесмени говорять про витрати, а не про інвестиції та модернізації", - сказав єврокомісар , додавши , що в даному випадку мова йде про питання зростанні добробуту українського населення.
"Єдині витрати, які я можу побачити, - це "витрати "на бездіяльність" , - сказав Фюле, зазначивши , що мова також йде про стимуляцію стагнації економіки .
Раніше президент України Віктор Янукович заявив , що Україні для переходу на європейські стандарти необхідно не менше EUR20 млрд на рік, а до 2017 року - приблизно EUR160 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Фюле шокований сумою, яка потрібна Україні для переходу на європейські стандарти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути