четвер, 28 листопада 2013 10:40

Політолог: У Вільнюсі Янукович може зробити відкат

Політолог: У Вільнюсі Янукович може зробити відкат
фото: svit24.net

Досі для України існує можливість підписати Угоду про асоціацію.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій.

"Влада взяла багато зобов'язань перед Путіним. Але до неї зараз доходить, що вона в результаті цього повністю себе нівелювала в сенсі суспільної легітимності — помножила на нуль. Люди кілька років торочать про євроінтеграцію, потім парафуюють асоціацію, а перед підписанням із посмішкою говорять: "Просимо вважати все, що ми казали до цього, брехнею". Ніякий народ цього терпіти не буде. Влада не зрозуміла, що вона "переборщила", - зазначив він.

Експерт не виключає, що зараз у Вільнюсі Янукович зробить відкат від своєї останньої позиції. "Він це пояснюватиме не тим, що зібралися українці на майдані, а соціологією — вона ж є проєвропейською. Ще може аргументувати тим, що йому щось цікаве запропонували фінансову допомогу з боку МВФ. Так справді може статися. Нині для влади це є оптимальнішим варіантом. В результаті своїх дій вона висить на волосині. Немає гарантії, що існуватиме не те, що півроку, а навіть тиждень. Янукович може зникнути — сісти на вертоліт і полетіти. Де дасть хороший хабар, там його і приймуть", - зауважив Палій.

Коментуючи заяву комісара ЄС Штефана Фюле про те, що Європа не буде торгуватися із Росією за Україну, політолог наголосив: "У Європі звикли, що лідери країн представляють не власні, а державні інтереси. Вони впевнені, що політик має бути відповідальним. Їм важко зрозуміти, як він може бути такого плану як в Україні — орієнтований на власну кишеню. Коли газ для Фірташа важливіший за долю всієї країни, а за приватні хабарі можна продати країну. Таких вважають державними зрадниками, яким не місце на чолі країни".

Зараз ви читаєте новину «Політолог: У Вільнюсі Янукович може зробити відкат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

47

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути