четвер, 19 вересня 2013 09:31

Фюле розповів, коли ЄС вирішить, чи готова Україна до підписання Угоди

Фюле розповів, коли ЄС вирішить, чи готова Україна до підписання Угоди
Фото: kommersant.ua

Європейський комісар з питань розширення ЄС і європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що рішення з екс-прем'єру Юлії Тимошенко "значною мірою буде прийнято в її інтересах".

Про це він повідомив в інтерв'ю газеті Комерсант-Україна.

"З самого початку роботи місії Пет Кокс і Олександр Кваснєвський консультуються з Юлією Тимошенко, інформують її про всі переговори. Це, я вважаю, свідчить про те, що проблема не буде вирішуватися за рахунок екс-прем'єра. Навпаки, рішення значною мірою буде прийнято в її інтересах. Ніякий інший варіант просто не буде схвалений Коксом і Кваснєвським", - розповів європейський комісар.

Крім того, він зазначив що не допускає того, що "Євросоюз чи представники ЄС стануть учасниками такої угоди, яка передбачає виїзд Юлії Тимошенко за кордон для отримання медичної допомоги, і в той же час запобігає повернення пані Тимошенко на батьківщину, в Україну, після закінчення її лікування".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" наполягають на слуханнях щодо безвізового режиму з ЄС

Європейський комісар також додав, що "рішення про те, досягла або не досягла Україна рівня, необхідного для підписання, має ухвалити Рада ЄС на рівні міністрів закордонних справ, його засідання відбудеться 21 жовтня. До цього дня рішення не буде прийнято. Я точно не стану вирішувати за них. Оцінки ЄС поки не існує".

Зараз ви читаєте новину «Фюле розповів, коли ЄС вирішить, чи готова Україна до підписання Угоди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути