четвер, 16 лютого 2012 16:39

"Фронт Змін" Черкащини спільно з опозиційними силами ініціює імпічмент Президента

Проект рішення "Щодо звернення до Верховної Ради України з вимогою про невідкладний розгляд та прийняття проекту Закону України "Про порядок імпічменту Президента України" 14 лютого підписала об'єднана опозиція Черкащини – політична партія "Фронт Змін", "Батьківщина" та "Свобода".

"Імпічмент – це найдієвіший засіб недопущення авторитаризму в країні. Процедура його застосування чітко прописана в законодавстві всіх демократичних країн світу. Проте в Україні, незважаючи на те, що застосування імпічменту закріплено статтею 108 Конституції, його практична реалізація неможлива через відсутність чіткого вітчизняного механізму використання. Саме тому прийняття цього закону – першочергове завдання опозиції", - заявила Наталія Старікова, голова Черкаської обласної організації Політичної Партії "Фронт Змін".

Як наголошують опозиційні сили, за два роки перебування при владі Президент України Віктор Янукович та його "команда" відібрали в українців законні пільги, в підприємців – можливість заробляти на життя, в пенсіонерів – можливість вижити, в народу – жити в нормальній країні. Вони розікрали все майно, що належить громаді – народу України. Президент зосередив усю владу в своїх руках. У нього була унікальна можливість почути кожного і покращити життя всіх але життя покращилося тільки в його прибічників, а вухо влади залишилося глухим.

Партійці "Фронту Змін" запевняють, що прийняття єдиного нормативно-правового акту має на меті усунути невизначеності та суттєві недоліки, за яких практична реалізація цього порядку є малоймовірною та, взагалі, може бути визнана незаконною. А це, у свою чергу, нівелює систему стримувань і противаг при взаємодії Президента України та Верховної Ради України. Крім того, відсутність дієвого механізму реалізації положень Конституції України про імпічмент Президента України робить неможливим виконання Конституції в цілому, що є прямим порушенням проголошеного статтею 8 Конституції України принципу верховенства права.

Відтак у зв'язку із рішенням Об'єднаної опозиції Черкащини дотримуватися злагодженості в діях щодо боротьби із владним режимом, Політична Партія "Фронт Змін" закликала політичних партнерів поставити підписи і висловити таким чином своє ставлення до узурпаційного керівництва.

Об'єднана опозиція також винесе на розгляд рішення обласної ради щодо того, щоб депутати спільно підтримали закон про порядок імпічменту Президента.

Зараз ви читаєте новину «"Фронт Змін" Черкащини спільно з опозиційними силами ініціює імпічмент Президента ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути