неділя, 29 грудня 2013 06:57

Freedom House: Напад на Чорновол - це атака на свободу преси

Freedom House: Напад на Чорновол - це атака на свободу преси
Фото: zn.ua
На офіційному сайті неурядової організації "Freedom House" ("Дім Свободи"), штаб-квартира якої знаходиться у Вашингтоні, розміщена петиція, яка засуджує напад на українську журналістку Тетяну Чорновол та закликає владу вжити заходів для захисту преси.

"Звіряче побиття незалежного українського журналіста Тетяни Чорновол є нападом на свободу преси і неприйнятним залякуванням вираження громадянських свобод", - йдеться у зверненні.

Американці наполягають на захисті українських журналістів з боку нинішньої влади.

"Керівництво України має прийняти негайні рішучі дії, щоб притягнути винних у недавніх нападів на Чорновол та інших журналістів до судової відповідальності, - заявив президент організації Девід Крамер. - В умовах, коли корупція поширена по всьому бізнесу, уряду та суспільного життя, Чорновол та інші, хто повідомляє про неприпустимість корупції, відіграють особливо важливу роль".

Зазначимо, що напередодні офіційна Америка також висловила свою стурбованість у зв'язку з побиттям Чорновол. Так, Держдепартамент США заявив про "формування моделі адресного насильства і залякування активістів та журналістів" в Україні. Крім цього, на сайті Білого Дому з'явилася громадянська петиція, в якій заявлено, що в Україні "неупереджене розслідування при нинішньому уряді і судовій системі не представляється можливим".

"Freedom House" - неурядова організація зі штаб-квартирою у Вашингтоні. Її бюджет на 66-80% допомогою грантів фінансується урядом США. Відома дослідженнями стану політичних та громадянських свобод. Свої рейтинги формує на основі опитування експертів. Об'єктами досліджень є моніторинг демократичних змін у світі, підтримка демократії та захист прав людини в світі.
Зараз ви читаєте новину «Freedom House: Напад на Чорновол - це атака на свободу преси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

43

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути