понеділок, 21 вересня 2020 17:45

Фокін хоче визначитися з датою виборів на Донбасі

Фокін хоче визначитися з датою виборів на Донбасі
Вітольд Фокін заявив, що в постанові про місцеві вибори можна вказати конкретну дату виборів на підконтрольних Україні територіях Донбасу. Фото: Українська правда

Заступник глави української делегації в Тристоронній контактній групі Вітольд Фокін заявив, що можна вказати іншу дату проведення виборів в ОРДЛО.

Про це він сказав в ефірі "UA: Українське радіо".

"Я не можу зрозуміти, чому не проводяться вибори в районах (Донбасу. - Gazeta.ua), які перебувають під контролем держави сьогодні. На яких підставах не мають змоги використовувати конституційне право майже пів мільйона громадян? Я не можу зрозуміти, як це пояснити нашим контрагентам по переговорах", - зазначив Фокін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резніков "підштовхує" Раду прийняти рішення щодо виборів в ОРДЛО

Верховна Рада могла б легко вирішити цю ситуацію, вказавши в постанові, що вибори у всіх областях і районах проходять 25 жовтня, а в окремих підконтрольних районах Донбасу, умовно кажучи, 25 березня, запевняє він.

"Відпали б всі спроби висловити претензії до України. Це наша прерогатива, наше право призначати вибори, коли ми вважаємо за потрібне".

Представник української делегації в ТКГ заявив, що не бачить великого зиску в новому саміті "нормандської четвірки". Спочатку потрібно "посунутися до миру".

"Правильно в своїх виступах каже Леонід Макарович (Кравчук. - Gazeta.ua), що без компромісу нічого не буде, чимось треба поступитися".

Після зустрічі радників лідерів "нормандської четвірки" представник РФ Дмитро Козак заявив, що під час переговорів сторони домовилися, що ВР найближчим часом розгляне проєкт постанови, що коректує постанову про місцеві вибори.

На засіданні ТКГ 19 серпня Леонід Кравчук пообіцяв попросити Раду переглянути постанову, яка, на думку представників ОРДЛО, порушує Мінські угоди.

Йдеться про 4-й пункт постанови, в якому сказано, що вибори на окупованих РФ територіях призначать лише після припинення російської агресії, виводу військ і техніки та завершення повної реінтеграції.

Зараз ви читаєте новину «Фокін хоче визначитися з датою виборів на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути