пʼятниця, 18 вересня 2020 13:26

Резніков "підштовхує" Раду прийняти рішення щодо виборів в ОРДЛО

Резніков "підштовхує" Раду прийняти рішення щодо виборів в ОРДЛО
Олексій Резніков заявив, що українська делегація у ТКГ з розумінням сприйме відмову парламенту змінювати постанову ВР про проведення місцевих виборів на Донбасі. Фото: Facebook/Олексій Резніков

Українська делегація у Тристоронній контактній групі з розумінням сприйме відмову парламенту змінювати постанову ВР про проведення місцевих виборів на окупованій частині Донбасу, але "якесь інше рішення" розширило б їй поле для маневру на переговорах.

Про це заявив віцепрем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков під час години запитань до уряду, повідомляє "Укрінформ".

"Щодо постанови, яка стосується місцевих виборів, я дам вам максимально відверту відповідь: ця постанова політично дуже правильна і повністю співзвучна з тими тезами, які я особисто виголошую в кожному своєму виступі. Але суто тактично окремі її положення передчасні", - сказав Резніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Радники "нормандської четвірки" домовилися підтримати режим тиші на Донбасі - Козак

"Приймати те чи інше рішення по зміні чи уточненню цієї постанови - це виключно прерогатива українського парламенту. І буде зрозуміло, якщо парламент України не захоче робити якісь зміни саме до цієї постанови, бо нікому не подобаються ультимативні умови, тим паче, з боку країни-агресора".

"Але якщо парламент України зможе проявити колективну мудрість і ухвалити якесь інше рішення - то воно б розширило поле маневру для нашої роботи в Тристоронній контактній групі. Тим більше, що згадана постанова де-факто зникне як чинник після 25 жовтня", - додав міністр.

Рішення, яке підкреслить сприйняття Україною Мінського процесу як безальтернативного майданчика переговорів, підтвердить повноваження української делегації і продемонструє довіру до неї, дасть важливий сигнал нашим західним партнерам та міжнародним посередникам з ОБСЄ, пояснив Резніков.

Раніше Росія під час засідання ТКГ висунула Україні вимогу переглянути постанову ВР про проведення місцевих виборів на окупованій частині Донбасу. У разі відмови розглянути це питання пригрозила заблокувати процеси щодо врегулювання на сході України, зокрема, обмін полоненими та зустріч лідерів "нормандської формату".

Зараз ви читаєте новину «Резніков "підштовхує" Раду прийняти рішення щодо виборів в ОРДЛО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути